Bilete la Les Films de Cannes a Bucarest. 8 filme românești în avanpremieră (VIDEO)

De azi s-au pus în vânzare biletele la Les Films de Cannes a Bucarest. Programul complet pe filmedefestival.ro

Almodovar, Malick, Jarmusch, Dardenne, Dolan, Loach, Herzog – cele mai recente filme ale marilor regizori ai cinematografiei mondiale se văd în premieră la Les Films de Cannes a Bucarest între 18 și 27 octombrie. Retrospectiva Claude Lelouch, focus Spania cu Albert Serra invitat special, Ziua de Aur cu câștigătoarele Palme d’Or, Ursul de Aur și Camera d’Or, ateliere de actorie, analiză de scenariu, simpozioane, peste 100 de filme în 10 orașe sunt pregătite spectatorilor români cu ocazia celei de a 10-a ediții a Les Films de Cannes.

Totodată, opt filme românești încă nelansate în cinematografe vor avea avanpremiere speciale în cadrul festivalului, în prezența echipelor!

Proiecțiile Les Films de Cannes a Bucarest au loc la CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Muzeul Național de Artă al RomânieiSala Auditorium și Institutul Cervantes. Programul de proiecții este disponibil pe site-ul festivalului — filmedefestival.ro, iar biletele pot fi achiziționate online începând de astăzi, 1 octombrie.

Conceptul grafic al campaniei de imagine Les Films de Cannes 2019 este realizat de artista vizuală Carmen Gociu.

Cannes-ul și cinema-ul românesc sunt indisolubil legate. Cel mai mare festival din lume a susținut producțiile noastre de autor încă din anii ’50, însă parcă niciodată cu o asemenea fervoare și insistență ca în ultimii 15 ani, când regizorii și actorii români au fost recompensați cu cele mai importante premii de pe Croazetă, transformând mica cinematografie autohtonă într-un epicentru al filmului european: trei Palme d’Or dintre care unul pentru lungmetraj, un Camera d’Or pentru cel mai bun debut, două premii pentru cel mai bun film din secțiunea Un Certain Regard, premii pentru interpretare și scenariu, prezențe În competiție și nenumărate cronici entuziaste în ziare și reviste prestigioase.

Juriile, spectatorii și presa de specialitate de la Cannes au hotărât: „noul val românesc” nu e doar un fenomen trecător, ci continuă să aibă vitalitate, relevanță internațională și chiar să se transforme.

Publicul Les Films de Cannes a Bucarest va avea ocazia să constate, în cadrul secțiunii Avanpremierele toamnei, diversitatea, complexitatea și prospețimea peliculelor românești recente, grație proiecțiilor organizate la Cinema Muzeul Țăranului.

• Laureat al unui Palme d’Or pentru Cel mai bun scurtmetraj (Trafic) și al Premiului special al juriului Un Certain Regard (pentru cea mai bună actriță, Dorotheea Petre în Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii), Cătălin Mitulescu revine pe marele ecran cu noua sa peliculă, Heidi, prezentată recent în competiția Festivalului de la Sarajevo. Heidi nu e fetița orfană dusă pe munte la bunic, ci o tânără abandonată într-o rețea de prostituție. Variety a descris filmul ca fiind un „Fargo românesc”.

• Filmul documentar Omul care a vrut să fie liber, regia Mihai Mincan și George Chiper-Lillemark, spune povestea unui tânăr rebel care a hotărât să trăiască liber în anii comunismului, într-o țară măcinată de sărăcie și teroare.

Jurnalul familiei -escu, realizat de Șerban Georgescu, propune, tot într-o formulă de documentar, o trecere intens personală de la întâmplările mici, individuale, la marile evenimente la care am luat parte cu toții, în cei 100 de ani de la Unire încoace.

5 minute, lungmetrajul de ficţiune al lui Dan Chişu, este inspirat dintr-un fapt divers. Într-un cinematograf din Bucureşti rulează un film controversat, câţiva spectatori protestează, un tânăr ajunge la spital. Investigația jurnalistică ce urmează stă în centrul peliculei care a fost selecționată în competiția Festivalului Internaţional de la Varşovia.

• Un film cât o istorie, Maria, Regina României, în regia lui Alexis Sweet Cahill, este, de asemenea, bazat pe fapte istorice reale și are în prim plan o marcantă și fascinantă figură regală. Realizat cu ocazia centenarului independenței românești, filmul recreează ficțional contextul istoric în care Regina Maria a României a avut un rol istoric determinant. Adrian Titieni îl interpretează pe Ionel Brătianu, iar Anghel Damian este Regele Carol.

• Dintr-o discuție tată-fiică, Timebox, filmul documentar al Norei Agapi (selecţionat, printre altele, la Astra Film Festival 2018, Culese din Balkani 2018, One World Romania 2019 , TIFF Transilvania 2019 și Festivalul Filmului European 2019) devine o luptă pentru spații și amintiri, un omagiu adus propriului tată, dar și spațiului și lumii în care a crescut.

Cărturan, în regia lui Liviu Săndulescu, are ca personaj principal un bărbat de 60 ani (Teodor Corban) care, anunțat că mai are puțin de trăit, trebuie să-și pună lucrurile în ordine.

Ivana cea Groaznică, film inclus în secțiunea Cineasti del Presente a Festivalului de la Locarno, unde a obținut Premiul Special al Juriului, este o istorie neconvențională despre oameni și locuri, despre apartenență și dor, spusă cu umor și tandrețe.

Les Films de Cannes a Bucarest acordă și în acest an un premiu desemnat prin votul publicului pentru cel mai bun film românesc din secțiunea Avanpremierele toamnei. Premiul în valoare de 2500 €, acordat de ICR, este oferit producătorului, pentru o mai bună distribuție a filmului pe ecranele românești.

DE UNDE POT FI ACHIZIȚIONATE BILETELE

Biletele se achiziționează de pe Eventbook.ro, de la sediul Eventbook din strada Actor Ion Brezoianu 21, din rețeaua Eventbook și de la casieriile cinematografelor Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Union (conform programului de funcționare al cinematografelor, începând cu o oră înainte de prima proiecție a zilei).

DE CÂND POT FI ACHIZIȚIONATE BILETELE

Biletele la film pot fi achiziționate atât în avans, începând de azi, 1 octombrie, cât și pe durata festivalului.
La casieria Eventbook de la CinemaPRO biletele sunt puse în vânzare începând cu 14 octombrie. Din 18 octombrie biletele pot fi achiziționate de la casieria fiecărui cinematograf, ce va fi deschisă cu o oră înainte de începerea primului film din program.

PREȚUL BILETELOR
· CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Național de Artă al RomânieiSala Auditorium
15 lei pentru biletele achiziționate până pe 18 octombrie.
20 de lei pentru biletele achiziționate în timpul festivalului (18-27 octombrie 2019).

· Cinemateca Union 10 lei sau 8, 5, 3 lei pentru posesorii de abonamente.

· Institutul Cervantes: Se vând bilete la filmele: Un autre homme une autre chance, Historia de la meva mort și Dolor y gloria. Prețul biletelor este de 15 lei înainte de 18 octombrie, și 20 de lei după această dată. La celelalte proiecții, intrarea este gratuită, însă accesul în sală se face pe baza unui bilet cu valoare 0, care poate fi rezervat online în prealabil, sau se obține la fața locului.

La toate spectacolele, un număr de minim 20 de bilete se vinde doar la casa de bilete a cinematografului, cu 15 minute înainte de începerea proiecției.  Se acceptă plata biletelor prin tichete culturale.

Promoții și reduceri:

Plătești 5 bilete la oricare dintre filmele care au proiecții în același cinematograf pe durata festivalului și pe al 6-lea îl primești gratis.

Plătești 8 bilete la oricare dintre filmele care au proiecții în oricare dintre săli pe durata festivalului și primești încă două gratis.

Festivalul este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.
Mașina oficială a festivalului: Renault
Cu sprijinul: Catena, Apa Nova, Silva, Groupama Asigurări

Ediția a zecea a Les Films de Cannes a Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti.
Les Films de Cannes a Bucarest este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, CNC, realizat cu sprijinul SACD (Societe des Auteurs et Compositeurs Dramatiques).

Parteneri: Air France, ICR, Institutul Cervantes, Ambasada Spaniei în România, Institutul Ramon Llull, POINT, Hotel Mercure, Hotel Cișmigiu, UPS, SERVE, Lokal, Eventbook, Europa Cinemas, Muzeul Național de Artă al României, CINETic

CineGhid este partener media al Les Films de Cannes a Bucarest 2019!

Detalii: filmedefestival.ro sau pagina de Facebook Les Films de Cannes a Bucarest