„Maria, Regina României” a primit premiul publicului la „Les Films de Cannes”

Filmul Maria, Regina României, prezentat în avanpremieră în cadrul festivalului Les Films de Cannes a Bucarest, a fost declarat câștigător, prin votul publicului, în secțiunea Avanpremierele toamnei

Pelicula a umplut săli de cinema din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Botoșani, București și Brașov. Proiecțiile cu casa închisă au fost urmate de sesiuni de întrebări cu echipa filmului, care intră din 8 noiembrie pe marile ecrane.

”Citindu-i povestea vieții, am ajuns să fiu extrem de pasionat de personalitatea Majestății Sale. Regina Maria a fost o femeie care a avut, cu siguranță un parcurs presărat de intrigi, pasiune, iubiri, ce merită transpus pe marile ecrane. În scenariul primit de la producătorul Gabi Antal, se regăsește doar o mică parte din viața Reginei, însa e una cu adevărat crucială. Un episod colosal din istoria României. Am simțit cât de important de povestit este acest capitol, mai ales pentru un public literalmente însetat de dorința de a afla cât mai multe povești despre Familia Regală”, mărturisește Alexis Sweet Cahill, regizorul filmului.

Filmul ne introduce în atmosfera tensionată de la finalul Primului Război Mondial, într-o Românie aflată în impas. Muzica este compusă de Giancarlo Russo și interpretată de Orchestra Simfonică Națională Radio din Bulgaria.

”Etapa de pre-producție a fost minunată. A avut loc un casting atât în București, cât și la Londra. Am apreciat, încă de la început, talentata echipă cu care am lucrat. Oameni înzestrați, precum Gabriel Kosuth (imaginea), Ana Ioneci și Claudia Bunea (costumele), Nora Dumitrescu și Laura Russu (scenografia), sunt doar o mică parte din cei care ne-au fost alături. Amploarea producției filmului a fost extraordinară”, a mai adăugat regizorul.

Maria, Regina României, o producție Abis Studio, reprezintă rezultatul muncii unei echipe ce a strâns laolaltă peste 200 de profesioniști, mii de ore de filmare, locații refăcute, decoruri, piese de mobilier, respectându-se întocmai modelul original:

„Au fost recreate în post-producție zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gara din Lyon, pentru a reface prin toate detaliile atmosfera acelor ani. Filmările au avut loc în România și Franța și au pus în valoare locații autentice, precum biroul Regelui și al Reginei, Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, Quai d’Orsay din Paris. De fapt, aici a fost adevărata încercare, să redăm o atmosferă onestă, sinceră a unui moment prea puțin cunoscut din istoria noastră.”, spune producătorul filmului, Gabi Antal.

Realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran de Ioana Manea, alături de regizorul Alexis Sweet Cahill.

“Filmul acesta a venit în viața mea pe neașteptate, ca un pariu cu trecutul meu de scenarist publicitar și de student pasionat de această figură eroică și providențială a istoriei noastre. A venit, cum zice clișeul, cu multe provocări, dar și cu bucuria mare-mare că, uite, în sfârșit se întâmplă – la noi, nu la Hollywood – această prea îndelung așteptată restituire.”, declară Ioana Manea.

Detalii: Facebook Queen Marie of Romania

CineGhid este partener media al acestui film!

One thought on “„Maria, Regina României” a primit premiul publicului la „Les Films de Cannes””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *