“Maria, Regina României”, din 8 noiembrie în cinematografe

Maria, Regina României, un film cât o pagină de istorie, din 8 noiembrie în cinematografe

Maria, Regina României, un film bazat pe evenimente reale, deschide porțile către partea nevăzută ori prea puțin știută a unui moment ce a marcat cu adevărat destinul unei țări ce se voia reîntregită.

Scenariul se sprijină pe informații din jurnalul Reginei, articole din presa vremii, dar și pe declarații ale politicienilor acelor ani. Filmul prezintă zbuciumului unei regine ce se identifică cu durerea și nevoile unei țări aflate în război, în pericol de a-și pierde integritatea și granițele. Redă un moment istoric crucial, primăvara anului 1919 – Conferința de Pace de la Paris. Personaj cheie, iubit, controversat, dar și invidiat, Regina Maria a știut să-și folosească toate atuurile pentru împlinirea unui mare vis: România Mare.

„În esență, acest film este povestea unei femei hotărâte, ce devine eroina unei întregi nații”, declară regizorul Alexis Sweet Cahill.
“Amploarea producției a fost extraordinară, iar printre membrii echipei a existat un sentiment profund că pășim pe terenuri noi, poate nu din punct de vedere cinematografic, dar cu siguranță din punct de vedere al emoției ce se transmite atunci când tu ești cel care relatează o parte din trecutul României. Și nu o parte oarecare, ci una atât de mult timp ascunsă și evitată”, a mai adaugat regizorul.

Experiența interpretării rolurilor regale (Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prințesa Margaret – Contesa de Snowdon, Prințesa Tatiana Romanov) a ajutat-o pe Roxana Lupu, actrița din rolul principal, în conturarea unei versiuni emoționante a Reginei Maria.

„Acest rol a reprezentat pentru mine o provocare și o onoare că mi s-a oferit. Am trăit bucurii si încercări deopotrivă, pe platou fiind pusă față în față cu diverse provocări. Prin rol, sau mai bine spus prin experiențele Reginei Maria, am învățat despre politică, diplomație, perseverență, demnitate și patriotism. A fost mai mult o experiență de viață, dincolo de o experiență artistică, una pentru care sunt extrem de recunoscătoare”, declară actrița Roxana Lupu.

Filmările au avut loc în România și Franța. Au fost puse în valoare locații autentice precum: Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, Quai d’Orsay din Paris, iar în post-producție au fost recreate zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gare de Lyon, Place Vendome, așa cum arătau în 1919.

Maria, Regina României este realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, scenariul fiind adaptat pentru marele ecran de Ioana Manea, alături de regizorul Alexis Sweet Cahill. Din distribuție fac parte actori români, francezi și englezi: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Prințul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Emil Măndănac (Prințul Știrbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).

Filmul este produs de Abis Studio și va ajunge pe marile ecrane din 8 noiembrie 2019.

În prima săptămână, 814 noiembrie, filmul va rula în cinematografele din București, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Lugoj, Mangalia, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara.

Detalii: Facebook Queen Marie of Romania

CineGhid este partener media al acestui film!

2 thoughts on ““Maria, Regina României”, din 8 noiembrie în cinematografe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *