Românii de peste hotare pot viziona pe internet filmul Maria, Regina României
Maria, Regina României, deja în cinematografe din 8 noiembrie, își continuă călătoria și dincolo de granițele României. Povestea unui moment istoric ce a marcat destinul unei țări aflate la răscruce, redată de regizorul britanic Alexis Sweet Cahill, va pătrunde și în casele celor aflați departe de țara natală, online, pe platforma Vimeo On Demand (VOD).
Filmul poate fi închiriat pentru o perioadă de 24 de ore de pe orice teritoriu, în afara României, pentru un cost de 5$ și este disponibil cu trei variante de subtitrări: română, engleză sau franceză.
După numeroase avanpremiere în țară, în prezența echipei și a actorilor, după ce a fost declarat câștigător în cadrul Festivalului Les Films de Cannes, prin votul publicului, în secțiunea Avanpremierele toamnei, filmul a devenit unul dintre cele mai de succes filme istorice românești lansate în perioada post-decembristă. După prima săptămână de proiecții, Maria, Regina României s-a situat pe primul loc în clasamentul de vânzări, dacă luăm în calcul numărul de spectatori din primul sfârşit de săptămână în care a rulat în cinematografele din România. Iar în acest moment este al doilea film românesc cu cele mai mari încasări din 2019!
Entuziasmul publicului s-a manifestat prin proiecții cu casa închisă, sesiuni de întrebări și multe mesaje ale spectatorilor. Este un film care a relevat informații nespuse ori prea puțin știute despre rolul decisiv pe care Regina Maria l-a avut într-o misiune aproape imposibilă: aceea de a salva granițele României: anul 1919 – Conferința de pace de la Paris.
Filmul, o producție Abis Studio, reprezintă rezultatul muncii unei echipe ce a strâns laolaltă peste 200 de profesioniști, mii de ore de filmare, locații refăcute (zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gara din Lyon), decoruri, piese de mobilier (biroul Regelui și al Reginei,) respectându-se întocmai modelul original. Filmările au avut loc în România și în Franța, și au pus în valoare și locații autentice, precum Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, Quai d’Orsay din Paris.
„În esență, acest film este povestea unei femei hotărâte ce devine eroina unei întregi nații. Amploarea producției a fost extraordinară, iar printre membrii echipei a existat un sentiment profund că pășim pe terenuri noi, poate nu din punct de vedere cinematografic, dar cu siguranță din punct de vedere al emoției ce se transmite atunci când tu ești cel care relatează o parte din trecutul României. Și nu o parte oarecare, ci una atât de mult timp ascunsă și evitată”, declara regizorul Alexis Sweet Cahill.
Muzica, compusă de Giancarlo Russo și interpretată de Orchestra Simfonică Națională Radio din Bulgaria, costumele, decorurile completează şi ele un tablou al unei țări cufundate în conflicte și intrigi politice.
Realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran de Ioana Manea, alături de regizorul Alexis Sweet Cahill. Din distribuție fac parte actori români, francezi și englezi: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Prințul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Emil Măndănac (Prințul Știrbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).
Începând cu data de 6 decembrie, românii aflați peste hotare, care încă nu au avut șansa de a vedea Maria, Regina României, o pot face, online, pe platforma Vimeo On Demand. Paginile unde filmul poate fi accesat sunt: QueenMarieofRomania.com sau vimeo.com/ondemand/QueenMarieofRomania