“Sisters Brothers” – Leul de Argint, Veneția, în premieră la American IFF (12-18 aprilie)

Western-ul The Sisters Brothers, câștigător a 4 premii Cesar – în premieră la American Independent Film Festival (12-18 aprilie 2019)

Cea de-a 3-a ediție a American Independent Film Festival va avea loc între 12 și 18 aprilie la CinemaPRO și Cinema Muzeul Țăranului din Bucureşti. Festivalul prezintă în premieră în România western-ul The Sisters Brothers, cel mai nou film al lui Jacques Audiard, turnat aproape integral în România și premiat în septembrie la Veneția, cu Leul de Argint pentru Cea mai bună regie.

The Sisters Brothers / Frații Sisters este o co-producție Franța – România – Spania – Belgia – Statele Unite, care i-a adus la noi în țară pe multipremiatul regizor francez, dar și pe unele dintre cele mai populare nume de la Hollywood, actorii John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal și Riz Ahmed, care fac parte din distribuție. Filmul va fi lansat în România pe 19 aprilie, fiind distribuit de Voodoo Films.

Pe 22 februarie 2019, The Sisters Brothers a fost distins cu 4 premii Cesar – pentru Cea mai bună regie, Cea mai bună imagine, Cel mai bun scenografie și Cel mai bun sunet, după ce la începutul aceleiaşi luni fusese recunoscut și la premiile Lumieres (echivalentul francez al Globurilor de Aur), care i-a acordat trofeele pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie și Cea mai bună imagine.

Venit după succesul internațional Deephan (Palme d’Or, Cannes 2015), The Sisters Brothers este primul proiect în limba engleză al lui Jacques Audiard și este bazat pe romanul omonim al lui Patrick deWitt, scris în 2011. Western-ul redă povestea fraților Charlie Sisters (Joaquin Phoenix) și Eli Sisters (John C. Reilly) aflați într-o vânătoare continuă și, în același timp, o călătorie inițiatică ce pune la încercare legătura specială care îi unește. Într-o lume sălbatică și ostilă, atât Charlie, cât și Eli au mâinile murdare de sângele criminalilor, cât și al nevinovaților. Charlie este cel mai tânăr și s-a născut pentru a ucide. Eli visează la o viață normală. Amândoi sunt anganjați de Commodore să caute și să elimine un om.

Audiard și-a început cariera ca asistent de regie al lui Roman Polanski la The Tenant (1976), dar a regizat primul lungmetraj abia 18 ani mai târziu, în 1994, See How They Fall. Cele opt lungmetraje din filmografia sa au intrat în selecțiile unor festivaluri precum Cannes sau Veneția și i-au adus numeroase premii internaționale. A scris peste 20 de scenarii pentru filme și seriale TV, unele împreună cu tatăl său, scriitorul Michel Audiard.

Pornind de la tradiția marilor filme narative americane, American Independent Film Festival continuă să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, apreciate de critică și public și prezentate în circuitul marilor festivaluri din lume ca Sundance, New York, Tribeca, Telluride, Toronto, Cannes sau Veneția.

Primele două ediții ale festivalului i-au avut ca invitați speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Sebastian Stan, dar și pe Kent Jones, critic de film și curator al Festivalului de Film de la New York. Regizorii Barry Jenkins (Oscar pentru Cel mai bun film în 2017, Moonlight) și Sean Baker (The Florida Project) au intrat în dialog cu publicul în direct, online.

Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival. Biletele vor fi disponibile pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

Toate încasările American Independent Film Festival | ediția a 3-a vor fi donate către Casa Share, proiect umanitar ce va contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse!

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, susținut de Catena, cu sprijinul CNC.
Parteneri: Camera de Comerț Americană în România – AmCham România
CineGhid este partener media al American Independent Film Festival 2019!

One thought on ““Sisters Brothers” – Leul de Argint, Veneția, în premieră la American IFF (12-18 aprilie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *