Jacques Audiard, laureat Palme d’Or Cannes, vine la AIFF. Biletele s-au pus în vânzare

S-au pus în vânzare biletele pentru toate proiecțiile American IFF. Programul pentru editia din 2019 este complet

Cea de-a 3-a ediție a American Independent Film Festival și-a anunțat programul complet. Filme premiate sau selectate la festivaluri prestigioase de film ca Sundance, Cannes, Veneția sau Toronto vor putea fi văzute în premieră în București între 12 si 18 aprilie, la CinemaPRO și Cinema Muzeul Țăranului, dar si la Iași, la Cinema Ateneu.

Recunoscut în lumea cinematografică pentru o filmografie diversă, originală și atrăgătoare, regizorul Jacques Audiard va fi prezent în deschiderea celei de-a 3-a ediții a American IFF, pentru premiera celui mai recent film al său, The Sisters Brothersvineri, 12 aprilie, la CinemaPRO, de la ora 20:00. Programul complet al proiecțiilor este accesibil pe filmedefestival.ro, iar biletele pot fi achiziționate prin Eventbook.ro.

Western-ul The Sisters Brothers cu Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal sau Rutger Hauer, a fost turnat parțial în România în vara anului 2017 – dupa ce Audiard a văzut potențialul de filmare al țării noastre, descoperit cu ocazia primei sale vizite în Romania, în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, cu premiera lui de atunci: Dheepan (Palme d’Or, în 2015).

The Sisters Brothers a devenit unul dintre filmele străine cu cel mai mare budget turnat în România, unde doar pentru decoruri, costume și cai, s-a alocat un buget de peste 5.000.000 €. Audiard va fi prezent totodată și la a doua proiecție a filmului în cadrul festivalului, sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16:30, la Cinema Muzeul Țăranului, urmând să aibă loc de fiecare dată sesiuni de întrebări.

Pentru The Sisters Brothers, Audiard și co-scenaristul său Thomas Bidegain, au ecranizat romanul cu același nume al lui Patrick de Witt, un hit de vânzări pe piața nord-americană (tradus și în România la Polirom), ale cărui drepturi de ecranizare au fost cumpărate de actorul John C. Reilly, care apoi le-a oferit lui Audiard, al cărui fan necondiționat s-a declarat întotodeauna.

Costumele filmului au fost realizate de către creatoarea italo-americană Milena Canonero, cvadruplă câștigătoare de premii Oscar pentru costume pentru Chariots of Fire (H. Hudson), Barry Lindon (S. Kubrick), Maria Antoaneta (S. Coppola) și The Grand Budapest Hotel (W. Anderson). The Sisters Brothers a fost prezentat în premieră absolută anul trecut la festivalul de film de la Veneția, unde a și luat Leul de Argint pentru cea mai bună regie.

Cariera lui Jacques Audiard ca regizor a început atunci când a devenit asistent de regie pentru Roman Polanski la The Tenant, în 1976. 18 ani mai târziu, Regarde les hommes tomber, primul său lungmetraj, avea să deschidă drumul multiplelor premii la Cannes, Cesar, Lumiere și BAFTA. Din anii ’70 încoace, a scris peste 20 de scenarii pentru filme și seriale TV, a regizat videoclipuri și a avut câteva apariții ca actor, continuându-și munca de regizor cu alte 7 lungmetraje premiate internațional.
The Sisters Brothers  va fi distribuit în România de Voodoo Films, începând din 19 aprilie, în 45 de cinematografe din 26 de orașe din țară.

Programul proiecțiilor și detalii despre bilete, filme și evenimentele din festival găsiţi pe filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.

Toate încasările American Independent Film Festival | ediția a 3-a vor fi donate către Casa Share, proiect umanitar ce va contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse!

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, susținut de Catena, cu sprijinul Ministerului Culturii şi CNC.
Mașina oficială: BMW
Parteneri: Camera de Comerț Americană în România – AmCham România, Boarder’s Shop, Crăci, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Voodoo Films, Eventbook
Partener de comunicare: PiArt Vision
CineGhid este partener media al American Independent Film Festival 2019!

One thought on “Jacques Audiard, laureat Palme d’Or Cannes, vine la AIFF. Biletele s-au pus în vânzare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *