Caravana Docuart la Brăila, cu intrare libera | Recomandari 5-7 aprilie (VIDEO)

Caravana Docuart vine cu o serie de filme de excepție chiar la Brăila

#oameniidocumentarului sunt invitați să ia parte la trei zile de proiecții, pe 5, 6 si 7 aprilie, la Cinematograful de Artă Cinefeel. De asemenea, nu ratati nici seminarul de film pregatit special pentru aceasta ediţie a Caravanei Docuart la Brăila!

Evenimentul propune o serie de producții premiate în cadrul festivalului de film documentar București Docuart Fest, în secțiuni dedicate tinerilor studenți, profesioniștilor, dar și realizatorilor de produse televizate. Caravana Docuart 2019 si-a derulat deja periplul cinematografic prin Brașov si Târgu Jiu!

Nu uitati, intrarea în lumea documentarului este liberă! Daca doriti sa faceti şi rezervări, puteţi suna la 0720.562.933 (între orele 10.00-18.00).

Recomandari vineri, 5 aprilie:
► 18:50 Cutezătorii R: Tudor Botezatu
O plimbare printr-un București al meșteșugurilor pe cale de dispariție. O adevărată lume se conturează în micile ateliere de unde ies pălării, chei, ceasuri, încălţăminte reparată, dar mai ales povești captivante.

Sesiune de întrebări la final.

► 19:30 Brasov 1987. Doi ani prea devreme R: Liviu Tofan
Prima zi de proiecții se încheie cu documentarul premiat pentru cea mai bună producție TV, Brașov 1987. Doi ani prea devreme. Documentarea cinematografică semnată de Liviu Tofan este prezentată publicului brăilean ca un caz istoric inedit, rar expus în produsele media contemporane care vorbesc despre Revoluție și antecedentele sale. Un prolog pentru revoluţia ce avea să se întâmple în 1989, noiembrie 1987 a adus cea mai mare mișcare de protest în istoria comunismului român. După repetate tăieri de salarii, oamenii din Brașov au ieșit în stradă, în număr estimat de 10.000, și au strigat pentru prima dată “Jos Ceaușescu!”.

La finalul proiecției, va avea loc şi o sesiune de întrebări. Un trailer puteti vedea AICI.

 

Recomandari sambata, 6 aprilie:
► 18:30 Rătăciți printre cuvinte R: Vera Belocrîs
În Transnistria (zonă separatistă a Republicii Moldova), o elevă vorbitoare de limbă rusă merge la unicul liceu cu predare în limba română din orașul său. Promovează tradițiile și obiceiurile româneşti. Se confruntă zilnic cu restricțiile și intimidările din partea administrației regionale.

► 20:00 Caisă R: Alexandru Mavrodineanu
A doua seară se încheie cu un excepţional film, premiat pentru cea mai bună regie, despre maestrul Dobre, un veteran al boxului trădat de sportivul pe care l-a ajutat să devină campion mondial, și Caisă, noul său discipol în care învață să capete încredere.

Sesiune de întrebări la final. Un trailer puteti vedea AICI.

Recomandari duminica, 7 aprilie:
► 14:00 Seminar de film documentar
Temă: Ingredientele unui film documentar și conștiința umană
Mod de lucru: dezbateri constructive, analiză secvențe film
Curator: regizoarea Mirona Radu

► 18:00 Nunta anului R: Jozsef Ban
Acesta este filmul câștigător al marelui trofeu Docuart Fest 2018. O poveste plină de umor de situaţie despre vajnicii oameni din Oaș, care își petrec majoritatea timpului lucrând în străinătate. Dar care în luna august se întorc acasă.

La finalul proiecției, va avea loc şi o sesiune de întrebări.

____________________

Caravana Docuart sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești de calitate în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.
Caravana Docuart reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Programul complet al caravanei il puteti vedea pe caravana.docuart.ro.

Organizator: Asociația Docuart
Cofinanțat: CNC, UCIN
CineGhid este partener media al Caravanei Docuart Brăila 2019!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *