“Silver Lake” – Competitia Oficiala Cannes, cu nepoata lui Elvis Presley, în premieră la AIFF

McQueen, filmul despre legendarul creator de modă și Wildlife, cu Jake Gyllenhaal și Carey Mulligan, pe ecranele AIFF 2019

American Independent Film Festival anunță titluri noi din programul ediției a 3-a. Under the Silver Lake în regia lui David Robert Mitchell, McQueen, „portretul atent al maestrului cutezanței în modă” (The Guardian), regizat de Ian Bonhote & Peter Ettedgui și Wildlife, debutul regizoral al lui Paul Dano, sunt noile titluri indie pregătite să surprindă publicul în perioada 1218 aprilie, la CinemaPRO și Cinema Muzeul Țăranului.

Under the Silver Lake, neo-noir-ul lui David Robert Mitchell a fost selecţionat în Competitia Oficiala Cannes, iar anul acesta se vede în avanpremieră în România la American IFF, pe 12 aprilie, la Cinema Ateneu, în cadrul ediției de la Iași a festivalului, și pe 14 și 15 aprilie, la București, la CinemaPRO și Cinema Muzeul Țăranului.

Considerat de revista Variety a fi un „omagiu adus lui David Lynch”, filmul redă povestea lui Sam, un tânăr din Los Angeles, obsedat de cultura pop, care își spionează vecinii și citește conspirații, în loc să își caute un loc de muncă. Când Sarah (foto), tânăra și enigmatica lui vecină dispare subit, Sam pornește în căutarea ei, traversând orașul, într-o anchetă obsesivă suprarealistă, care îl scufundă în lumea tenebroasă a Orașului Îngerilor.

Filmul îi are în distribuție pe Andrew Garfield, cunoscut pentru rolurile din Spider-Man (Marc Webb) sau Hacksaw Ridge (Mel Gibson) și Riley Keough, nepoata lui Elvis Presley, cu roluri în The House That Jack Built (Lars von Trier) și American Honey (Andrea Arnold). Distribuit în România de Independența Film, Under the Silver Lake va fi lansat în cinematografe pe 26 aprilie.

• Dublu nominalizat la premiile BAFTA, McQueen este primul film de cinema despre celebrul creator de modă Alexander McQueen. Filmul va avea o proiecție specială în cadrul festivalului, sâmbătă, 13 aprilie, la CinemaPRO, când publicul va putea admira o serie de creații inpirate de viziunea maestrului, realizate de creatorii de modă români Andreea Buga (Argo Art) si Isabelle Vijiiac (Atelier Isabelle Vijiiac).

Un adevărat basm modern cu nuanțe gotice, biografia controversatului creator „transmite gloria operei acestuia și îi analizează cu grijă și regret lupta interioară” (The Guardian) prin interviuri exclusive cu membri ai familiei și prieteni, filmări de arhivă recuperate și o coloană sonoră rafinată. Alexander McQueen a fost un geniu tranșant, fascinant și cu o profundă influență în modă, care a luptat toată viața cu proprii demoni și și-a câștigat renumele de „copil teribil” al haute couture-ului, prin îndrăzneala colecțiilor sale. Distribuit în România de Atelierul de Film, McQueen e lansat în cinematografe din 12 aprilie.

Selecţionat si la Tribeca Film Festival!

• Jake Gyllenhaal apare pentru a doua oară în selecția din 2019 a American Independent Film Festival în Wildlife, alături de superba Carey Mulligan (Inside Llewyn Davis, The Great Gatsby). Wildlife este debutul actorului Paul Dano ca regizor și reușește să pună pe ecran „o dramă delicată, superbă, despre o familie care își pierde credința în sine” (IndieWire).

Filmul, care a avut premiera mondială la Sundance, în 2018, este adaptarea romanului omonim al lui Richard Ford și redă povestea din anii ’60 a familiei Brinson, prin ochii lui Joe (14 ani). Joe este singurul copil al Jeanettei (Carey Mulligan) și al lui Jerry (Jake Gyllenhaal) – o casnică și un jucător de golf profesionist. Un incendiu forestier incontrolabil ajunge la granița cu Canada, iar bărbatul familiei decide să se alăture luptei împotriva focului, lăsându-și soția și fiul să-și poarte singuri de grijă. Forțat brusc să devină adult, Joe este martorul luptei mamei sale cu noua perspectivă a familiei.

Un film iniţiatic dramatic, Wildlife se remarcă prin interpretarea spectaculoasă a actriței britanice Carey Mulligan, și a mai fost selecţionat la Cannes (Semaine de la Critique), Karlovy Vary, Sarajevo sau Toronto, primind şi 3 nominalizari la Film Independent Spirit Awards 2019! Va avea proiecții pe 13 și 16 aprilie la American Independent Film Festival, în București.

Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival. Biletele vor fi disponibile pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

Toate încasările American Independent Film Festival | ediția a 3-a vor fi donate către Casa Share, proiect umanitar ce va contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse!

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop și susținut de Catena. Un proiect finanțat de Ministerul Culturii și CNC.
Mașina oficială: BMW
Parteneri: Camera de Comerț Americană în România – AmCham România, Boarder’s Shop, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Voodoo Films, Eventbook
Partener de comunicare: PiArt Vision
CineGhid este partener media al American Independent Film Festival 2019!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *