“Beale Street” – Oscar 2019, printre primele titluri la DaKINO 28 (VIDEO)

4 filme românesti au fost selecţionate în competitie

Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO, primul festival internațional de film din România și de asemenea, unul dintre cele mai vechi festivaluri de scurtmetraj din Europa de Est, se va desfășura în perioada 7-10 martie la Cinema Muzeul Țăranului.

Biletele s-au pus în vânzare online pe site-ul Eventbook.ro, atât pentru Competiția de Scurtmetraj, cât și pentru celelalte titluri din programul festivalului, cum ar fi:

· IF BEALE STREET COULD TALK, regia Barry Jenkins

Dupa ce în 2017, Barry Jenkins câștiga cu Moonlight 3 premii Oscar, printre care și cel pentru Cel mai bun film, anul acesta, cu If Beale Street Could Talk a mai câștigat încă un premiu Oscar, din 3 nominalizari, la categoria Cea mai bună actrița în rol secundar – Regina King.

Câștigător al Globului de Aur 2019 pentru Cea mai buna actrița în rol secundar – Regina King, din 3 nominalizari. 2 nominalizari și la Premiile BAFTA 2019. 3 trofee Film Independent Spirit Awards 2019. Selectionat la festivalurile de la Toronto si Mar del Plata.

Filmul este prezentat în premieră în România!

· STAN & OLLIE, regia John S. Baird

Cu multiple nominalizări la Globurile de Aur și Premiile BAFTA, filmul despre cel mai cunoscut cuplu de comedie din istorie – Stan și Bran, cum sunt cunoscuți în România – va fi prezentat în premieră publicului Festivalului DaKINO 2019. Proiecția va fi precedată de unul dintre cele mai cunoscute scurtmetraje cu Stan Laurel & Oliver Hardy: Blotto (1930).

Filmul este prezentat în premieră în România!

· ON HER SHOULDERS, regia Alexandria Bombach

Câștigător al Premiului pentru regie la Festivalul de Film de la Sundance 2018 (din 2 nominalizări) și selectat la premiile pentru Cel mai bun documentar si Cea mai buna regie de documentar la Film Independent Spirit Awards 2019, filmul spune povestea Nadiei Murad, una dintre sutele de fete și femei yazide din nordul Irakului bătute, violate și ținute prizoniere de Statul Islamic (ISIS).
În 2018, Nadia Murad a obținut Premiul Nobel pentru Pace.

Filmul este prezentat în premieră în România!

· DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE, regia Mona Nicoară

Proiecția filmului despre şi cu poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian va fi urmată de o sesiune de întrebări cu cineastele Mona Nicoară și Dana Bunescu.

Mai multe despre acest film de neratat gasiti in TRAILER sau alte secvenţe AICI.

 

Festivalul DaKINO a selectat anul acesta 18 filme de ficțiune și animație, în cadrul Competiției de Scurtmetraj, produse în 14 țări din diferite colțuri ale lumii. 4 productii românesti sunt incluse intre cele 18 din competitie: 8 – regia Mihai Pîrcălabu, Lazarus Syndrome – regia Eugen Damaschin, Liniște – regia Alex Iureș, Monstrul – regia Laura Pop.

Lista completă a filmelor incluse în Competiția de Scurtmetraj este disponibilă pe DaKINOfestival.ro/ro/lista-filme-2019.

Juriul DaKINO 2019 este prezidat de Mary Kate O’Flanagan, scenaristă, consultant de scenarii și profesor de scenaristică din Irlanda, căreia i se alătură producătorul Anamaria Antoci, actrița Diana Cavallioti, Nuno Rodrigues, curator și programator al Festivalului de Film Curtas Vila do Conde, Portugalia și Bogdan Mureșanu, scenarist și regizor de film, recent premiat la Festivalul Internațional de Scurtmetraje de la Clermont-Ferrand.

Amanunte gasiti pe site-ul DaKINOfestival.ro sau pe pagina de Facebook DaKINO!

DaKINO 2019 este organizat de Asociația FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul CNC și Dacin Sara.

Parteneri: Cinema Muzeul Țăranului, Cărturești, Forum Film, InterComFilm, RoImage, Cine Europa, Rollercoaster PR, Creatrix Fama, iCover.ro, Evergreen Concept, AjjaFilm, Hotel Ibis Gara de Nord, TNT România, Clubul Țăranului, Londohome, Restaurant DaDa, Silva, Vinarte, Eventbook

Maşina oficială a evenimentului: BMW

CineGhid este partener media al Festivalului Internațional de Film DaKINO 2019!

One thought on ““Beale Street” – Oscar 2019, printre primele titluri la DaKINO 28 (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *