“Boy Erased” – nominalizat la Globurile de Aur 2019, cu Nicole Kidman & Russell Crowe, în deschiderea DaKINO (VIDEO)

At Eternity’s Gate – nominalizat Oscar 2019, va închide Festivalul Internațional de Film DaKINO, ediţia 28

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul Eventbook.ro, cât şi în incinta Cinema Muzeul Țăranului.

· BOY ERASED, în regia lui Joel Edgerton (actor şi el deopotrivă), cu Nicole Kidman, Lucas Hedges, Russell Crowe în rolurile principale, va fi prezentat în premieră în România în deschiderea celei de-a 28-a ediții a Festivalului Internațional de Film DaKINO, joi, 7 martie, ora 19:30, la Cinema Muzeul Țăranului.

Nominalizat la Globurile de Aur 2019 pentru Cel mai bun actor în rol principal – Lucas Hedges și Cel mai bun cântec original, filmul se bazează pe memoriile lui Garrard Conley, unul din cei 700.000 de americani care au fost supuși unei forme de terapie de conversie pentru persoane LGBT.

Părinții tânărului Jared, interpretați de Nicole Kidman și Russell Crowe, hotărăsc că este inacceptabil pentru ei, pentru comunitatea în care trăiesc și pentru fiul lor, ca acesta să fie homosexual. Așa că Jared intră într-un program de terapie de conversie, timp în care părinții lui vor încerca să împace propriile convingeri religioase – tatăl este pastor baptist – cu iubirea pentru fiul lor.

Selecţionat şi la Toronto International Film Festival!

· AT ETERNITY’S GATE, în regia lui Julian Schnabel, cu Willem Dafoe, Mads Mikkelsen și Oscar Isaac, va fi prezentat în închiderea DaKINO, duminică, 10 martie, ora 19:30.

Nominalizat la Premiul Oscar 2019 pentru Cel mai bun actor în rol principal – Willem Dafoe, la Globul de Aur 2019 pentru Cel mai bun actor într-o dramă – Willem Dafoe, și inclus în Competiția Oficială și câștigător al Premiului pentru Cel mai bun actor – Willem Dafoe la Festivalul de Film de la Veneția 2018, filmul nu este o biografie a pictorului olandez Vincent Van Gogh ci, mai degrabă, o acumulare de secvențe bazate pe câteva evenimente din ultimii ani din viata artistului – așa cum reies ele din scrisorile dintre el și fratele lui, Theo, din relația de prietenie și rivalitate cu Gauguin (Oscar Isaac) și altele pur și simplu imaginate. Pentru că, așa cum spune regizorul, el însuși pictor, filmul este în primul rând o ficțiune despre ce înseamnă să fii artist.

Selecţionat şi la International Film Festival Rotterdam!

· Festivalul Internațional de Film DaKINO organizează si un atelier de scenaristică, susținut de Mary Kate O’Flanagan (Irlanda), membru al Juriului Competiției Internaționale de Scurtmetraj DaKINO 2019 – scenaristă și consultant internațional, duminică, 10 martie, 12.00 – 14.00 la Cărturești Verona. La aceasta ora locurile disponibile au fost deja ocupate!

Asadar, nu uitati nici de filmele din Competitia DaKINO, care pot fi vazute vineri si sambata, cat si celelalte titluri foarte interesante pregatite pentru aceasta editie:

Juriul Competiţiei DaKINO va acorda duminică, 10 martie, în cadrul Galei de Închidere a evenimentului, Trofeul DaKINO 2019 pentru Cel mai bun scurtmetraj, Premiul pentru Cea mai bună regie și Premiul pentru Cel mai bun scenariu, precum și Premii speciale ale Juriului. În cadrul aceleiași gale, în urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda și Premiul Publicului.

Programul complet al festivalului, precum si alte amanunte gasiti pe site-ul DaKINOfestival.ro sau pe pagina de Facebook DaKINO!

DaKINO 2019 este organizat de Asociația FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul CNC, Dacin Sara și al Muzeului Național al Țăranului Român.

Parteneri: Cinema Muzeul Țăranului, Cărturești, Forum Film, InterComFilm, RoImage, Cine Europa, Rollercoaster PR, Creatrix Fama, iCover.ro, Evergreen Concept, AjjaFilm, Hotel Ibis Gara de Nord, TNT România, Clubul Țăranului, Londohome, Restaurant DaDa, Silva, Vinarte, Eventbook

Maşina oficială a evenimentului: BMW

CineGhid este partener media al Festivalului Internațional de Film DaKINO 2019!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *