“Otto Barbarul”, în cinematografe din 24 septembrie

Otto Barbarul – Campanie de conștientizare și implicare socială

Din 24 septembrie, spectatorii sunt invitați să fie mai prezenți, în societate, dar și la cinema, prin intermediul filmului de debut al Ruxandrei Ghițescu, Otto Barbarul, care este totodată un pretext pentru a declanșa întrebări și discuții despre perioadele prin care trec toți adolescenții, perioade de încercări, căutări, confuzie și alegeri.

Prin mesajul puternic emoțional și temele pe care le prezintă, Otto Barbarul (TRAILER) se prezintă ca un film-reper ce creează posibilitatea unei comunicări empatice între generații.

Campania de lansare a filmului va fi astfel secondată de una de conștientizare și implicare socială la nivel național „prin care ne dorim să atragem atenția publicului în legătură cu particularitatea frământărilor și visurilor adolescenților, care uneori ajung în imposibilitatea de a traversa perioade dificile. Ele pot fi preîntâmpinate de multe ori dacă «nu dăm doar cu SEEN», ci suntem atenți la semnele premergătoare și oferim sprijin necondiționat copiilor noștri. Scopul campaniei este de a crește conștientizarea privind gravitatea subiectului «depresia la adolescenți» și a modului în care cei implicați – părinți, copii, cadre didactice – pot oferi sau cere suport psihologic.” – The Public Advisors

Otto Barbarul, recent distins la TIFF Transilvania cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Lungmetraj, surprinde momentul din viața unui adolescent punk în vârstă de 17 ani, în care acesta se confruntă cu moartea iubitei sale. Băiatul devine captiv într-un cerc vicios creat de părinți, bunicul său, mama iubitei sale și ancheta derulată de serviciile sociale. Otto trebuie să-și înfrunte sentimentele și vinovăția într-un film de maturizare ce se „desprinde de debuturile româneşti din ultimii ani” (Ziarul Metropolis).

Cum filmul nostru deschide o portiță către lumea atât de complicată a vârstei adolescenței, campania celor de la depreHUB vine să acompanieze demersul nostru prin deschiderea unui dialog menit să ducă la conștientizarea problemelor emoționale ale vârstei și soluțiile și sprijinul pe care le putem găsi pentru prevenirea alunecării în zone mai întunecate.” – Ruxandra Ghițescu, regizoarea filmului

Otto Barbarul a fost inclus şi în selecția Les Films de Cannes a Bucarest 2020 şi a avut premiera mondială în competiția oficială a celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo. După prima proiecție, ScreenDaily aclama interpretarea lui Marc Titieni, aflat la primul său rol principal, care joacă în film chiar alături de tatăl său, Adrian Titieni.

Aşadar, filmul îi are în distribuție pe Marc Titieni, Iulian Postelnicu, Ana Radu, regretatul Constantin Drăgănescu, pe Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Mihaela Sîrbu, Ioana Flora, iar scenariul și regia sunt semnate de Ruxandra Ghițescu. Producătorii sunt Iuliana Tarnovețchi și Oana Prața, iar Anda Ionescu este producător delegat. Ana Drăghici semnează imaginea și Dana Bunescu montajul.

Otto Barbarul va putea fi văzut începând din 24 septembrie în cinematografele din București (Happy Cinema, Cinema Union, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvira Popescu, Cinema Europa), Bistrița (Dacia – Centru Cultural), Brașov (Centrul Cultural Reduta), ClujNapoca (Cinema Arta, Cinema Victoria), Craiova (Cinema Patria), Iași (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Pitești (Cinema Trivale), Sibiu (Cinema Arta, CineGOLD) și Târgu Mureș (Cinema Arta). Programul detaliat poate fi consultat AICI.

Mai mult, spectatorii se vor putea întâlni cu echipa filmului la proiecțiile speciale de la:

  • București, Cinema Elvira Popescu – marți, 21 septembrie, ora 20:30
  • Craiova, Cinema Patria – sâmbătă, 25 septembrie, 19:00
  • Iași, Cinema Ateneu – luni, 27 septembrie, 20:00
  • București, Grădina cu Filme creart – joi, 30 septembrie, 20:30.

Produs de Alien Film în co-producție cu Polar Bear și Alien Films Entertainment, Otto Barbarul a beneficiat de sprijinul CNC România și al Eurimages, e co-finanțat de Shelter Prod., cu sprijinul Taxshelter.be & ING și al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene, în colaborare cu TVR, co-finanțat de Orkla Foods România, North Macedonia Film Agency, Expur SA și Multi Media Est și sponsorizat de Computaris România R Systems, Tremend Software Consulting și Krautz Production.

Mai multe informații pe pagina de Facebook Otto Barbarul / Otto the Barbarian

Distribuit de Freealize. Compania Reason8 Films se ocupă de vânzările internaționale ale filmului.

Parteneri: DACIN SARA, Domeniile Averești

CineGhid este partener media al acestui film.

One thought on ““Otto Barbarul”, în cinematografe din 24 septembrie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *