Caravana Docuart la Constanța, cu intrare libera | Recomandari 17-18 aprilie (VIDEO)

Caravana Docuart se reîntoarce la Constanța în perioada 17-18 aprilie 2019

La “Centrul multifuncțional Jean Constantin – CMEPTJC” (fostul cinematograf Republica) vor fi proiectate producții premiate în cadrul festivalului de film documentar București Docuart Fest.

Caravana Docuart 2019 şi-a derulat deja periplul cinematografic prin Brașov, Târgu Jiu şi Brăila!

Nu uitati, intrarea în lumea documentarului este liberă!

•  Prima recomandare din popasul caravanei la malul mării este chiar din prima zi de proiecţii, de la ora 20:00. Brașov 1987. Doi ani prea devreme, documentarea cinematografică semnată de Liviu Tofan, ajunge în atenția publicului constănțean ca un caz istoric inedit, rar expus în produsele media contemporane care vorbesc despre Revoluție și antecedentele sale. Un prolog pentru revoluţia ce avea să se întâmple în 1989, noiembrie 1987 a adus cea mai mare mișcare de protest în istoria comunismului român. După repetate tăieri de salarii, oamenii din Brașov au ieșit în stradă, în număr estimat de 10.000, și au strigat pentru prima dată “Jos Ceaușescu!”.

Un trailer puteti vedea AICI.

• A doua zi de proiecții debutează la 18:30 cu un film documentar dedicat clădirilor abandonate din Transilvania. Obiectele uitate păstrează încă memoriile trecutului, fără a se ști pentru cât timp. Dar pentru timpul rămas, Jozsef Laszlo oferă o perspectivă inedită în Spații abandonate, onorată cu premiul pentru cel mai bun montaj, în cadrul Docuart Fest 2018.

• Tot în ultima zi, de la ora 19:00, va fi proiectat filmul câștigător al marelui trofeu Docuart Fest 2018, Nunta anului, în regia lui Jozsef Ban. O poveste plină de umor de situaţie despre vajnicii oameni din Oaș, care își petrec majoritatea timpului lucrând în străinătate. Dar care în luna august se întorc acasă.

La final, regizorul va susține o sesiune de întrebări cu cinefilii prezenți în sala.

• Ultima proiecție a caravanei începe la ora 20:15 și vă aduce filmul premiat pentru cea mai bună regie la Docuart Fest, totodată declarat cel mai bun film documentar la Premiile Gopo. Caisă (regia Alexandru Mavrodineanu) este despre maestrul Dobre, un veteran al boxului trădat de sportivul pe care l-a ajutat să devină campion mondial, cât şi despre “Caisă”, noul său discipol în care învață să capete încredere.

Un trailer puteti vedea AICI.

____________________

Caravana Docuart sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești de calitate în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.
Caravana Docuart reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Programul complet al caravanei il puteti vedea pe caravana.docuart.ro.

Organizator: Asociația Docuart
Cofinanțat: CNC, UCIN
Parteneri: Centrul multifuncțional educativ pentru tineret ”Jean Constantin”
CineGhid este partener media al Caravanei Docuart Constanța 2019!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *