Aventura “Warboy” începe de vineri – Vin americanii! (VIDEO)

Noul film al lui Marian Crișan sosește la cinema din 17 noiembrie

Începând de vineri, spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în cel mai nou film regizat de Marian Crișan, cineast premiat cu Palme d’Or la Cannes în 2008.

Warboy este despre un adolescent prin ochii căruia vedem finalul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact toamna anului 1944. Băiatul încearcă să salveze cei doi cai ai familiei, pornind cu ei într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni. Filmul poate fi numit «un film de război» sau «film pentru copii», ce m-a atras cel mai mult la acest proiect, atunci când l-am conceput, au fost elementele de western pe care m-am bucurat să le pot aduce pe marele ecran”, mărturisește regizorul.

Filmul a fost inclus luna trecută în selecția Les Films de Cannes!

Daniel Bâliș și Reginald Ammons sunt actorii principali din Warboy (TRAILER), cărora li se mai alătură în distribuție și Ovidiu Crișan, Adina Iftime, Ion Bechet, Dan Chiorean, Sergiu Voloc, Igor Babiac sau Eduard Cîrlan.

Daniel Bâliș, născut pe 2 decembrie 2006, călărește de la vârsta de 13 ani. Este elev la Liceul cu Program Sportiv din Bacău. În 2023, câștigă locul 3 cu Naționala României la Campionatul Balcanic de Anduranță desfășurat la Ruse, Bulgaria și Trofeul pentru cel mai tânăr călăreț român care a terminat proba de anduranță de 120 de kilometri.

Reginald Ammons este născut și crescut în partea de vest a Texasului. A lucrat în agricultură, construcții, pe câmpurile petrolifere, a fost avocat, manager la două companii de biciclete și a co-fondat două start-up-uri. În ultimii ani, a locuit în România unde este consultant pentru clienții săi care vin dintr-o gamă largă de industrii și țări, timp în care a urmărit și recent descoperita pasiune pentru actorie.

Warboy este cel de-al cincilea lungmetraj de ficțiune al regizorului Marian Crișan, cunoscut deja publicului larg pentru Morgen, Rocker, Orizont sau Berliner, dar și pentru serialul produs de HBO România – Valea Mută.

Scenariul este semnat de Marian Crișan, directorul de imagine al filmului este Adrian Pădurețu, scenografia îi aparține Simonei Pădurețu, costumele Danei Păpăruz, iar montajul lui Tudor Pojoni. Muzica originală este compusă de Alin Zăbrăuțeanu și Călin Torsan, distribuția actorilor a fost realizată de Viorica Capdefier, co-producători sunt Viorel Chesaru, Adrian Pădurețu și Dragoș Turea, iar producători – Marian Crișan și Răzvan Bumbeș.

Vizualurile Warboy sunt desenate de Alex Tamba, pe numele lui real Alexandru Talambă.

Premiera filmului în cinematografe este marcată și de lansarea unui nou videoclip al trupei Coma, regizat tot de Marian Crișan, care are o lungă experiență și în regia de clipuri muzicale:

Warboy este realizat cu sprijinul CNC România, CNC Republica Moldova, Cinema City, Ford, Happy Cinema, OTP Bank, în colaborare cu TVR și e o producție Rova Film, în coproducție cu Parmis Film (R. Moldova), Chainsaw Europe și Forest Film.

Echipa filmului este deja în turneu național și dă întâlnire publicului la următoarele proiecții ce vor avea loc la:

  • București – Cinema Union – miercuri, 15 noiembrie, ora 20:00
  • Sibiu – CineGOLD – vineri, 17 noiembrie, 19:00
  • Baia Mare – Cinema City – sâmbătă, 18 noiembrie, 16:00
  • Cluj-Napoca – Cinema Victoria – sâmbătă, 18 noiembrie, 19:30
  • Oradea – Cinema Palace – duminică, 19 noiembrie, 18:00
  • Salonta – Casa de Cultură – miercuri, 22 noiembrie, 19:00
  • Beiuș – Sala Mare a Primăriei – joi, 23 noiembrie, 19:00
  • Lugoj – Cinema Bela Lugosi – vineri, 24 noiembrie, 18:00
  • TimișoaraCinema Timiș – vineri, 24 noiembrie, 20:00

Warboy va fi proiectat începând din 17 noiembrie, la București (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City ParkLake, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Hollywood Multiplex, Movieplex), ClujNapoca (Cinema Victoria), Alba Iulia (Inspire Cinema), Bacău (Cinema City, Happy Cinema), Baia Mare (Cinema City), Bârlad (Cinema Cityplex Victoria), Bistrița (Cinema Dacia), Botoșani (Cinema Unirea, Happy Cinema), Constanța (Cinema City Park, Cinema Jean Constantin), Iași (Cinema Ateneu, Cinema City), Oradea (Cinema Palace), Pitești (Cinema Trivale), Ploiești (Cinema City AFI Palace), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta Cityplex), Sibiu (CineGOLD) și Toplița (Cinema Călimani). Programul detaliat poate fi consultat AICI.

De asemenea, filmul va rula și în alte orașe din țară, în cadrul unei caravane cinematografice ce vizează în special localități în care nu există săli de cinema funcționale, fiind distribuit în România de Rova Film.

Mai multe informații pe pagina de Facebook Warboy

Cu sprijinul: DACIN SARA, UPFAR-ARGOA, Romsilva, Administrația Parcul Natural Apuseni, Sal-Pan, Club Sportiv Ecvestru Decebal Bacău, Aqua Carpatica, Papa Pictures

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *