Alte 4 titluri anunţate la Les Films de Cannes 2020. Primele bilete în vânzare (VIDEO)

Les Films de Cannes a Bucarest 2020 online, în aer liber, dar și drive-in

A 11-a ediţie a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie1 noiembrie, să pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară existente la momentul respectiv.

Începând cu 23 octombrie, la Cinema drive-in Event Park Snagov, timp de șase zile, vă veți putea bucura de comedii și drame din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume, din confortul propriului automobil. Pe ecranul de 112 mp vor rula: mult-așteptatul True Mothers semnat de Naomi Kawase, Another Round semnat de Thomas Vinterberg, Mandibules al lui Quentin Dupieux, Sweat regizat de Magnus von Horn, Le Discours în regia lui Laurent Tirard și The Truth al lui Hirokazu Kore-eda. Pentru aceste proiecţii, biletele au fost puse deja în vânzare!

• Într-un film care a fost comparat cu Dumb and Dumber, doi prieteni cam aiuriti descoperă o muscă gigantică în portbagajul unei mașini și decid s-o îmblânzească și să câștige bani de pe urma ei; faimoasa formulă cu doi încurcă-lume se întoarce în Mandibules | Mandibles, o aiuritoare și deseori hilară comedie despre inadaptaţi, scrisă, regizată, filmată și montată de Quentin Dupieux. E pelicula cea mai orientată către public a unui regizor preocupat, de regulă, de comicul absurd generat de situații bizare și neașteptate.

Ceea ce face ca Mandibules să fie atât de proaspăt e faptul că, la fel ca și anti-eroii săi, nu dă 2 bani pe felul în care ar trebui să se comporte. Dupieux etalează dispreț pentru regulile suspansului cu urmăriri și se îndreaptă oriunde are chef. Cele mai bune comedii din anii ’90 cu prieteni au fost rareori atât de revigorante”, titrează IndieWire.

Veritabil personaj, francezul Quentin Dupieux este cunoscut și sub numele de scenă Mr. Oizo. E regizor, interpret de muzică electronică, DJ în SUA, a regizat comedii complet neconvenţionale, iar în Franța a început să facă filme din 2018. Sub pseudonimul Mr. Oizo, a devenit cunoscut pentru Flat Beat, un cântec ajuns hit mondial în 1999!

Sweat, în regia lui Magnus von Horn, urmărește trei zile din viața Sylwiei, o antrenoare de gimnastică care este și lider motivațional. Deși are sute de mii de fani pe conturile sale de socializare online, e înconjurată de angajați loiali și e admirată de rude, ea caută adevărata intimitate. “She’s Got the Look! She’s Got the Look!” strigă Sylwia la unison pe piesa celor de la Roxette, în mașina pe care o conduce. Și, într-adevăr, Sylwia, care reușește o interpretare empatică, posedă, ca și filmul, un stil vizual impresionant. Însă dacă din poveste reiese ceva, e că oricât am încerca să ne transformăm corpul, nu va fi niciodată de ajuns. O poveste profundă despre consecințele celebrității – așa cum este înţeleasă ea astăzi.

Sweat, care face parte din selecția Cannes 2020, este al doilea lungmetraj al regizorului și scenaristului suedez Magnus von Horn. Cineastul a debutat fulminant cu The Here After, unde a aplicat un stil foarte interesant, detașat și deloc moralizator, într-un studiu frisonant și convingător, despre un tânăr care încearcă să se reintegreze în liceu, după ce-a comis o crimă violentă. The Here After a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes, în secțiunea Quinzaine des Realisateurs, a fost nominalizat pentru Camera d’Or și a avut un parcurs remarcabil în circuitul festivalier.

The Speech | Le Discours este cel de-al 8-lea lungmetraj al lui Laurent Tirard. Cea mai nouă comedie a unui regizor care a reușit acea uneori imposibilă balanță între calitatea artistică și succesul de box-office, așa cum au demonstrat: The Story of My Life (cu 743 000 de bilete vândute în Franța în 2004 și câștigător al unui Cesar pentru cel mai bun rol secundar), Moliere (1.2 milioane de spectatori în 2007 și 4 nominalizări la Premiile Cesar), Little Nicholas (cu peste 5.5 milioane de bilete vândute în Franța în 2009), Asterix and Obelix: God Save Britannia, (3.8 milioane de spectatori în 2012), Nicholas on Holiday (2.4 milioane de spectatori în 2014).

Filmul ne face cunoștință cu Adrien. Are 35 de ani și e blocat într-o criză a vârstei mijlocii. E nevrotic și ipohondru și e prizonierul unei cine în familie care nu se mai termină și, mai presus de orice, e enervat că iubita nu-i răspunde la mesaje. În plus, viitorul său cumnat, cam pisălog, îl roagă să-și pregătească un discurs pentru nuntă. Se poate și mai rău?

The Truth | La Verite, prima peliculă realizată de laureatul cu Palme d’Or Hirokazu Kore-eda în afara Japoniei, având în distribuție două legende ale cinematografiei franceze – Catherine Deneuve și Juliette Binoche – a deschis competiția Festivalului de la Veneția.

The Truth descrie o reuniune furtunoasă între o actriță și fiica ei, după ce vedeta și-a publicat memoriile scandaloase. Trei generații de interprete franceze geniale, alături de actorul american Ethan Hawke, într-un film de maestru. „Folosindu-se de compasiune și de o ușoară tușă melodramatică, Kore-eda își atrage personajele într-un loc unde acestea își vor da seama, cu groază, că sunt, finalmente, de acord.” – Boston Globe.

„Cu acest nou film, Kore-eda se întoarce la temele sale favorite – responsabilitatea, moștenirea și fluiditatea rolurilor dintre părinți și copii”, concluziona The New Republic. Hirokazu Kore-eda e un răsfățat al marilor festivaluri și, în special, al celui de la Cannes. În 1995, Maborosi, debutul său regizoral, a câștigat trofeul Festivalului de la Veneția. În 2001, Distance a fost selecționat în competiția festivalui de la Cannes. În 2009, Air Doll a avut, din nou, premiera în secțiunea Un Certain Regard la Cannes. În 2015, Our Little Sister a fost inclus în competiția de pe Croazetă și, mai apoi, a primit multe premii internaționale. În 2016, After the Storm a fost selecționat în secțiunea Un Certain Regard, iar în 2017, The Third Murder a fost proiectat în competiție la Veneția. În 2018, Shoplifters a câștigat Palme d’Or la Cannes și a fost nominalizat la Oscar – pentru cel mai bun film străin.

Așa cum s-a anunțat deja la începutul acestei luni, alte două filme de care spectatorii Les Films de Cannes a Bucarest se pot bucura anul acesta sunt Another Round | Druk, cu Mads Mikkelsen în rolul principal, şi True Mothers, ambele incluse în selecția Cannes 2020!

Programul complet al ediției din 2020 a Les Films de Cannes, alte informații despre evenimentele și filmele distribuite online, precum și în celelalte locații, vor fi disponibile pe filmedefestival.ro. Biletele se pot achiziționa pe EventPark.ro Snagov.

Festivalul este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.
Cu sprijinul: Catena, Apa Nova, Groupama Asigurări
Inspirat de: UniCredit Bank

Ediția a 11-a a Les Films de Cannes a Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti.
Proiect co-finantat de: AFCN
Proiect cultural finanțat de: CNC

CineGhid este partener media al Les Films de Cannes a Bucarest 2020!

Detalii: filmedefestival.ro sau pagina de Facebook Les Films de Cannes a Bucarest

3 thoughts on “Alte 4 titluri anunţate la Les Films de Cannes 2020. Primele bilete în vânzare (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.