10 filme Les Films de Cannes 2020 în aer liber, cu intrare gratuită (VIDEO)

Intrare liberă la proiecțiile în aer liber la cea de-a 11-a ediție Les Films de Cannes a Bucarest, între 23 octombrie – 1 noiembrie

Mai sunt doar câteva zeci de ore până la startul noii ediții a Les Films de Cannes a Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile, spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume, online, în aer liber, dar si drive-in.

Proiecțiile în aer liber din Pergola Grădinii Verona (din spatele Cărturești Verona) și de pe terasa Muzeului de Artă Recentă (MARe) berăriei Fabrica Grivița (Șoseaua Orhideelor 19) vor avea intrarea liberă!
Cinefilii vor fi întâmpinați cu ceai, încălzitoare și, la nevoie, pături pentru a le asigura confortul necesar, iar purtarea măștii este obligatorie pe toată durata proiecțiilor ce vor începe la ora 19:00, în ambele locații.

ATENȚIE: Numărul de locuri este extrem de limitat, iar pentru participarea la eveniment se recomandă să se facă rezervări la contact@filmedefestival.ro

• Pe toată durata festivalului, timp de 10 zile, în Pergola Grădinii Verona, din spatele Librăriei Cărturești Verona, va fi proiectat câte un film în fiecare seară, într-un program care ne invită să ne bucurăm de căldura nostalgică a verii și de amintirea vibranților ani ’80, grație dramei franco-belgiene Ete 85 | Summer of 85, scrisă și regizată de Francois Ozon și inspirată din romanul Dance on My Grave de Aidan Chambers. „Nimeni, de la Eric Rohmer încoace, nu înțelege mai bine fericirea și agonia iubirii adolescentine de sub soarele estival franțuzesc, așa cum o face, din nou și din nou, Ozon”, e de părere Hollywood Reporter. Iar The Wrap vorbește de „o poveste deseori stânjenitoare și nițel dureroasă la privit, însă sinceră și adevărată despre adolescență, așa cum rareori vezi într-un film făcut de un regizor de vârstă mijlocie.

Ozon, aflat de trei ori în selecția oficială la Cannes și în competiția pentru Palme d’Or, a fost prezent în sălile de cinematograf din România cu mai multe dintre filmele sale premiate, printre care 8 femmes (2002), Potiche (2010), Jeune et Jolie (2012) sau Grace a Dieu (2018).

• Tot la Cărturești Verona, va fi proiectat și Malmkrog, cel mai nou film (TRAILER) semnat de Cristi Puiu, distins cu Premiul pentru cea mai bună regie al competiției Encounters la Berlinale 2020. Bazat pe textele filosofice ale lui Vladimir Soloviov „Trois entretiens” și filmat timp de 40 de zile într-un conac din satul Mălâncrav din Sibiu, filmul este plasat la începutul secolului XX. Marele moşier Nikolai și invitații săi discută despre religie, moralitate și război, iar pe măsură ce conversațiile devin mai aprinse, ei ajung să cadă în capcanele propriului discurs.

Still the Water, semnat de regizoarea Naomi Kawase, e amplasat pe insula japoneză Amami, acolo unde tradițiile legate de natură rămân eterne. În timpul dansurilor tradiționale de lună plină, din august, adolescentul Kaito descoperă un cadavru. „În acest film, Kawase livrează o meditație frapantă, pe teme profund personale” e de părere Screen Daily, iar The Guardian crede că „Still the Water are idealism și liniște”. Serenitatea cu totul specială a lui Kawase și generozitatea ei spirituală rămân calitățile principale cu care abordează cinemaul.

🔘 Programul complet de la Cărturești Verona, pe zile:

 • Vineri, 23 octombrie – True Mothers de Naomi Kawase
 • Sâmbătă, 24 octombrie – Le Discours de Laurent Tirard
 • Duminică, 25 octombrie – Still the Water de Naomi Kawase
 • Luni, 26 octombrie – La Verite de Hirokazu Kore-eda
 • Marți, 27 octombrie – Ete 85 de Francois Ozon
 • Miercuri, 28 octombrie – Mandibules de Quentin Dupieux
 • Joi, 29 octombrie – Sweat de Magnus von Horn
 • Vineri, 30 octombrie – Sweet Bean de Naomi Kawase
 • Sâmbătă, 31 octombrie – Malmkrog de Cristi Puiu
 • Duminică, 1 noiembrie – Another Round de Thomas Vinterberg

🔘 Proiecțiile de pe terasa berăriei Fabrica Grivița sunt programate să aibă loc tot cu începere de la ora 19:00, după cum urmează:

 • Vineri, 23 octombrie – Another Round de Thomas Vinterberg
 • Sâmbătă, 24 octombrie – Ete 85 de Francois Ozon
 • Duminică, 25 octombrie – Le Discours de Laurent Tirard

Participanții la proiecții vor primi cadou câte un bilet de vizitare a muzeului, gratuit din partea MARe, valabil până la finalul acestui an.

Programul ediției din 2020 a Les Films de Cannes, alte informații despre evenimentele și filmele distribuite online, precum și în celelalte locații, vor fi disponibile pe filmedefestival.ro. Biletele drive-in se pot achiziționa pe EventPark.ro Snagov.

Festivalul este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.
Inspirat de: UniCredit Bank
Cu sprijinul: Catena, Apa Nova, Groupama Asigurări

Ediția a 11-a a Les Films de Cannes a Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti.
Proiect co-finantat de: AFCN
Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii, CNC

Parteneri: Librăriile Cărturești, Muzeul de Artă Recentă, Festivalul SoNoRo, Muzeul Național de Artă al României, Europa Cinemas

CineGhid este partener media al Les Films de Cannes a Bucarest 2020!

Detalii: filmedefestival.ro sau pagina de Facebook Les Films de Cannes a Bucarest

3 thoughts on “10 filme Les Films de Cannes 2020 în aer liber, cu intrare gratuită (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *