The Pod Generation, SF cu Emilia Clarke – mama dragonilor, din 8 decembrie (VIDEO)

The Pod Generation, o comedie SF ce anunță un viitor aparent nu foarte îndepărtat

O peliculă (TRAILER) despre o călătorie curajoasă către rolul de părinte, într-o eră a tehnologiei avansate, un film de anticipaţie amuzant și sensibil, The Pod Generation va putea fi văzut în cinematografe.

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, inteligența artificială și așa numitele Nature Pods sunt omniprezente, iar New York-ul este suprapopulat și haotic. Gigantul tehnologic Pegazus oferă cuplurilor oportunitatea de a folosi utere artificiale, detașabile, tip capsulă, care să poarte o sarcină. Un cuplu din același oraș, Rachel (Emilia Clarke) și Alvy (Chiwetel Ejiofor), are discuții pe tema conceperii unui copil. Director al unei companii, Rachel obține un loc râvnit la Womb Center și ia hotărârea să aducă pe lume un copil apelând la un uter artificial. Dar Alvy, un botanist cu dragoste pentru natură, preferă o sarcină naturală. În această lume a viitorului, inteligența artificială face cafea, imprimă pâine prăjită, urmărește productivitatea și măsoară „indicele de fericire” al oamenilor.

Emilia Clarke este Rachel în The Pod Generation și este celebră pe tot globul ca «mama dragonilor» din serialul HBO „Game of Thrones / Urzeala tronurilor”. Iar Alvy este Chiwetel Ejiofor, cunoscut publicului larg pentru rolul lui din filmul „12 ani de sclavie”, recompensat cu Oscar pentru cel mai bun film în anul 2014.

Deși este o comedie în esență, filmul aduce în prim plan dileme și întrebări etice cruciale despre reproducerea umană și viitorul familiei.

Filmările au avut loc în martie 2022 în Belgia, The Pod Generation fiind o coproducție Belgia – Franța – Marea Britanie.

Lungmetrajul, în regia lui Sophie Barthes, a fost premiat în cadrul Festivalului de Film Sundance și a mai fost selecționat la Toronto, Stockholm și la Festivalul Filmului European.

Descris de The Film Stage drept “un film ce poate anunța o lume viitoare”, The Pod Generation este un SF în care descoperim cum inteligența artificială își face din ce în ce mai simțită prezența în societate.

Apropie-te de ochi! Acceptă provocarea AI! Începând cu 7 decembrie, sunteți invitați la Cinema City AFI Cotroceni București sa descoperiți și instalația AI creată de studenții Masterului de Tehnologii Interactive (ITPMA) din cadrul UNATC. Studenții ITPMA au reprodus, cu ajutorul inteligenței artificiale, ochiul-psiholog din filmul The Pod Generation. Se poate chiar interacționa direct cu ochiul, amplasat în preajma casei de bilete. Atenție! Dacă este plictisit, adoarme! Astfel, o puteți privi direct în ochi pe Eliza, ochiul psihoterapeut AI din film!

La ITPMA, realizatorii acestui proiect, se creează instalații de artă, aplicații VR/AR, proiecții interactive, jocuri și spectacole performative. Echipa instalației AI Eliza din The Pod Generation reprodusă la București este formată din Andrada Băleanu – modelare 3D, Lorena Cocora – programare, dr. Grigore Burloiu – coordonare.

Instalație AI realizată cu sprijinul: enRose, SMART Supplies

Filmul este distribuit în România de către Follow Art Distribution (Loving Vincent, McQueen, Military Wives, Străjerii Deltei, Imaculat, Spre nord, Falcon Lake, Tigru).

The Pod Generation va fi proiectat începând din 8 decembrie, la București (Cinema Union, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City ParkLake, Cinema City Mega Mall), ClujNapoca, Timișoara (Cinema City Shopping City, Cinema Victoria), Bistrița (Cinema Dacia), Botoșani (Cinema Unirea, Happy Cinema), Craiova (Inspire Cinema Mercur, Inspire Cinema Electroputere) și în țară. Programul detaliat poate fi consultat AICI.

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *