Retrospectiva ANONIMUL 2022 (VIDEO)

8-11 septembrie, Retrospectiva ANONIMUL 2022, la Cinema Elvira Popescu și ArCuB

Retrospectiva celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care a avut loc luna trecută, la Sfântu Gheorghe în Delta Dunării, se va desfășura în perioada 8-11 septembrie în București, la Cinema Elvira Popescu și în Sala Mare a ArCuB Lipscani.

Programul ANONIMUL 2022 a cuprins două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, una de lungmetraje internaționale, un Focus Ucraina și proiecții de lungmetraje românești, unele prezentate în avanpremieră națională.

Publicul din București va putea viziona filmele din competiții – lungmetraje internaționale, scurtmetraje străine și românești, dar și producțiile Butterfly Vision, de Maksym Nakonechnyi, și Mariupolis 2, de Mantas Kvedaravicius, care au făcut parte din programul Focus Ucraina.

🎬 Drama Butterfly Vision, cu Rita Burkovska în rol principal, actriță care a fost prezentă la Sfântu Gheorghe pentru o întâlnire cu publicul, o are în centru pe Lilia care, după 2 luni de captivitate pe front, descoperă că a rămas însărcinată în urma unui viol. Încearcă să supraviețuiască traumei, mai ales că societatea nu este pregătită să îi accepte pe ea și pe copil.

Selecționat la Cannes 2022.

🎬 Retrospectiva ANONIMUL 2022 va fi închisă cu proiecția filmului documentar Mariupolis 2, care a deschis festivalul în Deltă. Prezentat în premieră în România la ANONIMUL, Mariupolis 2 este ultimul film – neterminat – al regizorului lituanian Mantas Kvedaravicius, care a fost capturat de armata rusă și ucis în regiunea Mariupol, la finalul lunii martie. Documentarul a fost montat în timp record de logodnica regizorului, Hanna Bilobrova, împreună cu producătorii proiectului, pentru a putea fi difuzat la Festivalul de la Cannes, în luna mai.

Premiat la Cannes! Selecționat la “Oscarurile europene” – premiile Academiei Europene de Film 2022. Selecționat la Toronto.

Din program nu lipsește nici 107 Mothers, regia Peter Kerekes, recompensat cu Trofeul ANONIMUL 2022 – proiectat la ArCuB. Scurtmetrajele premiate anul acesta – Fragmentări, de Miruna Minculescu, desemnat cel mai bun scurtmetraj românesc, Fantasma Neon (Brazilia), de Leonardo Martinelli, cel mai bun scurtmetraj străin, și Aurică, viață de câine, de Mihai Dragolea, recompensat cu Premiul „Ovidiu Bose Paștină” – vor beneficia de o proiecție specială.

Biletele pentru proiecțiile din cadrul retrospectivei pot fi cumpărate de pe Eventbook. La ArCuB, intrare va fi gratuită pentru studenții de la facultățile de teatru și film, în limita locurilor disponibile. Programul integral poate fi consultat pe Festival-ANONIMUL.ro.

Retrospectiva ANONIMUL 2022 este un proiect prezentat de OTP Bank, sprijinit de CNC și organizat de FAMart Films, în colaborare cu Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL a avut loc în perioada 8-14 august 2022, la Sfântu Gheorghe, și a cuprins numeroase evenimente conexe – dialoguri între cineaști și public, concerte și un atelier pentru adolescenți.

OTP Bank prezintă ediția a 19-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii, CNC, Cons. Jud. Tulcea, UCIN și DACIN SARA.

Partener principal: Birra Moretti
Parteneri: Groupama, IT Bright Solutions

Cu sprijinul: Green Village, Green Dolphin Camping, Navrom Delta, Gebruder Weiss, Enterprise, Memento Bus, MyContinental București, iCover, Evergreen Concept, 360 Revolution, Domeniile Averesti, Coca-Cola, Costa Coffee, Bulldog, Eventbook.ro, Asociaţia ‘Ivan Patzaichin – Mila 23’, Casa Alb Albastră

CineGhid este partener media al Retrospectivei ANONIMUL 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.