Maya Hawke, Sigourney Weaver şi Scarlett Johansson pe ecranele AIFF 2020 (VIDEO)

Interviu în exclusivitate AIFF 2020 cu Maya Hawke, fiica Umei Thurman şi a lui Ethan Hawke. Întâlniri online cu invitații AIFF

La AIFF 2020, distanțarea fizică înseamnă apropiere de cinema și de dezbaterile pasionale pe care acesta le stârnește. Invitații ediției sunt regizorii Benh Zeitlin, Kirill Mikhanovsky, Merawi Gerima, Courtney Stephens și Pacho Velez, care vor susține sesiuni de întrebări cu publicul via Skype. Vor avea loc şi două evenimente online via Zoom: atelier susținut de Benh Zeitlin și Cinema After the Pandemics, discuție profesională cu Ryan Werner, Senior Executive Cinetic Media; participarea la acestea două este gratuită. Detalii despre înscrieri pe filmedefestival.ro/American-Independent-FF/evenimente.

Festivalul, prin Asociația Cinemascop, donează toate încasările care îi revin din bilete la proiecțiile de la Muzeul Național de Artă al României în aer liber, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber și Mercato Kultur, către campaniaSchimbă-le povestea!”, lansată de Asociaţia OvidiuRo cu scopul de a sublinia importanța accesului tuturor copiilor la o educație timpurie de calitate și de a asigura fondurile necesare oferirii de cărți copiilor preșcolari.

Prin mesajul campaniei „Schimbă-le povestea“, Asociația OvidiuRo face un apel către toți cei care se pot implica și își doresc să susțină educația preșcolară a unui copil în nevoie – să trimită un SMS (recurent, cu valoarea de 2 euro/lună), la 8844 cu textul CARTE. Fiecare SMS trimis reprezintă o carte ce va fi oferită unui copil cu o situaţie precară. De cele mai multe ori, va fi prima lui carte. Va fi începutul unei noi povești, poate va fi pagina întoarsă către un viitor mai bun!

Maya Hawke, fiica celebrilor actori Ethan Hawke și Uma Thurman, acordă în exclusivitate festivalului un interviu despre lectură, importanța educației la copii, cărțile care i-au marcat copilăria, filme și cele mai plăcute amintiri din vizitele în România pe care le-a făcut alături de Leslie Hawke, bunica sa și co-fondatoarea Asociației OvidiuRo. Interviul va fi difuzat joi, 17 septembrie, la MNAR în aer liber, de la ora 19:30, înaintea proiecției filmului Mainstream, regizat de Gia Coppola, în care Maya joacă alături de Andrew Garfield.
Maya Hawke, model şi mai nou cântăreaţă, a debutat ca actriţă în 2017, în rolul lui Jo March din miniseria Little Women produsă de BBC, și face parte din distribuția filmului serial Stranger Things (2019) produs de Netflix, unde o interpretează pe Robin. Mainstream, selectat anul acesta în competiția Orizonturi a Festivalului de Film de la Veneția, rulează în premieră în România în cadrul American IFF.

• AIFF propune anul acesta o serie de proiecţii speciale: My Salinger Year a fost filmul de deschidere la Berlinale 2020. La Bucureşti va avea două proiecţii, dintre care una va fi cu intrare liberă, pe baza unei rezervări. În rolurile principale joacă Sigourney Weaver, celebră pentru seria de filme Alien, dar şi Margaret Qualley (Once Upon a Time in Hollywood), frumoasa fiică a actriţei Andie MacDowell.
La sfârșitul anilor ’90, în New York, o tânără scriitoare aspirantă își găsește un post la agenția literară ce îl reprezintă pe J. D. Salinger. Însărcinată de șefa sa excentrică să prelucreze corespondența lui Salinger, Joanna decide să personalizeze răspunsul sec oferit de agenție fanilor scriitorului. Rezultatele sunt pline de umor și emoție, iar Joanna, în timp ce folosește vocea marelui autor, începe să o descopere pe a ei.

Good Time / Good Time: Pe bune, o să-ți placă, a fost candidat Palme d’Or la Cannes, dar a şi fost premiat acolo pentru cea mai bună coloană sonoră (TRAILER). După ce un jaf ratat la o bancă îl trimite în închisoare pe fratele său mai mic, Constantine (Robert Pattinson) pornește într-o stranie odisee în lumea interlopă a orașului, în încercarea tot mai disperată și periculoasă de a-și elibera fratele. Şi cine altcineva putea să vorbească mai bine despre doi fraţi, decât alţi doi fraţi – regizorii acestui film: Josh Safdie şi Benny Safdie.

• Anul acesta, când legendarul compozitor de muzică de film Ennio Morricone a murit, Quentin Tarantino a scris pe Twitter: „Regele e mort. Trăiască Regele”, adăugând și o fotografie cu amândoi pe platourile lui The Hateful Eight / Cei 8 odioşi, peliculă care i-a adus lui Morricone premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră. Binemeritata distincție a venit la nouă ani după Oscarul pentru întreaga activitate, acordat pentru „contribuția sa magnifică și complexă la arta muzicii de film”. La rândul său, AIFF omagiază un geniu cum puțini au fost, proiectând această legendară colaborare într-un loc ce predispune la nostalgii după vechiul cinema: Cinema Drive-in din Militari Shopping.

• Sofia Coppola e, de asemenea, o regizoare faimoasă pentru coloanele sale sonore, dar și pentru felul în care folosește tăcerea, prin alegerea conștientă de-a lucra cu absența interacțiunii, a zgomotului sau a dialogului. Lost in Translation / Rătăciți printre cuvinte (cu Scarlett Johansson în rolul care a făcut-o faimoasă), un portret profund personal despre dragoste, relații și izolare, amplasat în Tokyo, e și o poveste despre ce rămâne nespus, poveste ce a luat Oscarul pentru cel mai bun scenariu. Extraordinara peliculă a Sofiei Coppola merită (re)văzută; aşadar nu pierdeți proiecția de dumincă, ora 22:30, de la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber.

• AIFF prezintă anul acesta şi filme documentare, în secțiunea Docs of the Day. The Biggest Little Farm, regia John Chester (Premiul Publicului la Festivalul de la Toronto) a devenit și mai relevant în contextul actual, când pandemia a accentuat un fenomen deja pregnant: exodul orășenilor la țară. Aici, un cuplu este urmărit în timpul aventurii de a construi o fermă sustentabilă de 80 de hectare, în afara Los Angeles-ului. Treptat, proprietatea dezolantă pe care au cumpărat-o începe să prospere. „Ritmurile gentile ale acestui documentar de actualitate, ecologic, vă vor extrage, temporar, din lumea micilor ecrane și vă vor catapulta într-o poveste împlinită, despre rezistență.” Empire Magazine

Un alt film documentar prezentat la AIFF în secțiunea Docs of the Day este The American Sector, iar o altă proiecție specială este The Last Vermeer. Nu uitaţi nici de celelalte filme anunţate zilele trecute!

Pentru MNAR în aer liber, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber și Mercato Kultur biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook: Asociația Cinemascop donează toate încasările care îi revin din biletele vândute pentru filmele din aceste locații, către programele de lectură pentru copii defavorizaţi organizate de Asociaţia OvidiuRo. Biletele la Event Park Snagov prin rețeaua proprie. Accesul la DESCHIS Gastrobar și Cinema drive-in Militari Shopping este liber pe baza unei rezervări în prealabil. Informații detaliate despre rezervări și achiziționarea biletelor pe filmedefestival.ro/american-independent-ff/bilete

Detaliile privind accesul și măsurile de siguranță igienico-sanitare ce trebuie respectate pe întreaga durată a proiecțiilor și evenimentelor din cadrul festivalului pot fi consultate din timp pe filmedefestival.ro/american-independent-ff/masuri-de-siguranta

Programul proiecțiilor și detalii despre bilete, filme și evenimentele din festival găsiţi pe filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, susținut de Catena, cu sprijinul Banca Transilvania.
Proiect cultural finanțat de Ministerului Culturii, CNC şi Ambasada SUA în România
.
Parteneri: Asociația OvidiuRo, Europa Cinemas, UPS România, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, DESCHIS Gastrobar, Mercato Kultur, Militari Shopping, Event Park Snagov, Voodoo Films, Eventbook

CineGhid este partener media al American Independent Film Festival 2020!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EN