Filme cu Natalie Portman, Jude Law și Nicolas Cage, în premieră la AIFF (VIDEO)

American Independent Film Festival anunță un spectacol cinematografic vizual și muzical, în titluri noi semnate de 3 dintre cei mai interesanți & originali regizori americani contemporani

Vox Lux, în regia lui Brady Corbet cu Natalie Portman și Jude Law, Mandy, în regia lui Panos Cosmatos, cu Nicolas Cage și Andrea Riseborough, și The Mountain, semnat de Rick Alverson, cu Jeff Goldblum si Tye Sheridan, vor putea fi văzute în premieră în România, între 12 și 18 aprilie, în cadrul ediției a treia a AIFF.

• „S-a născut o stea a apocalipsei” afirmă The New York Times despre Natalie Portman în rolul Celestei din Vox Lux, cel de-al doilea film regizat de Brady Corbet, după The Childhood of a Leader, care-i aducea la Veneția premiile pentru regie și cel mai bun debut, în 2015.

Explorând spectacolul lumii contemporane, regizorul de numai 30 de ani spune în Vox Lux povestea fascinantă a ascensiunii unei adolecente americane obișnuite, care devine un pop-star celebru, după ce este rănită la liceu, într-un atac terorist. Ghidată de managerul ei bine intenționat (Jude Law), Celeste devine un simbol al cultului celebrității și al mașinăriei media, într-un film despre forțele care ne modelează ca indivizi, ca națiuni, ca zei, impregnat de o coloană sonoră cu piese originale semnate de Sia și muzică originală scrisă de Scott Walker.

Pentru Scott Walker, Vox Lux este a doua colaborare cu Brady Corbet, din păcate fiind și ultimul material compus de Walker. Artistul a murit acum câteva zile, la vârsta de 76 de ani. A facut parte pentru aproape zece ani din trioul The Walker Brothers (The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore), despre care Variety scrie că “avea un fanclub care îl depășea ca număr pe cel al Beatleșilor, la un moment dat”.

Vox Lux a avut premiera in competiţia oficiala de la Veneţia, dar a mai fost selecţionat la Toronto şi Rotterdam!

• Păstrând tonul muzical experimental și trecând de la pop la rock, regretatul Johann Johannsson compune coloana sonoră a filmului Mandy, regizat de Panos Cosmatos. Muzica islandezului Johannsson, alături de interpretarea lui Nicolas Cage, sunt considerate de IndieWire ca fiind „centrul unei experiențe cinematografice hipnotice, o poveste despre răzbunare și un studiu abstract asupra doliului, în același timp”. Johannsson a creat pentru filmul de groază al lui Cosmatos ultima muzică de film a carierei sale.

Povestea răzbunării lui Red Miller, care trăiește izolat în sălbăticie împreună cu soția sa Mandy, până când liderul unui cult îi distruge viața, se construiește prin „accentele de black metal, atmosfera amenințătoare și orchestrări pătrunzătoare” spune Pitchfork.

Mandy a avut premiera la Sundance, fiind apoi selecţionat la Cannes (Quinzaine des Realisateurs). A avut o nominalizare si la Film Independent Spirit Awards 2019!

The Mountain, în regia lui Rick Alverson a debutat în toamnă la Veneția, de unde a plecat peste ocean cu o mențiune specială.

Acțiunea filmului se petrece în anii ’50 și este povestea lui Andy, un tânăr solitar, care în urma decesului tatălui său (Udo Kier) se angajează ca fotograf pentru Wallace Fiennes (Jeff Goldblum), un doctor în lobotomie. Interpretat de Tye Sheridan, Andy descoperă SUA anilor ’50, prin intermediul  pacienților doctorului. Excentricitatea scenariului lui Rick Alverson clocotește până la climaxul revelator din titlu, pe măsură ce personajele se adâncesc într-o Americă ce aparține vizual lui David Lynch ca atmosferă.

The Mountain a mai fost selecţionat la Rotterdam şi Sundance!

Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival. Biletele vor fi disponibile pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

Toate încasările American Independent Film Festival | ediția a 3-a vor fi donate către Casa Share, proiect umanitar ce va contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse!

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop și susținut de Catena, cu sprijinul CNC.
Mașina oficială: BMW
Parteneri: Camera de Comerț Americană în România – AmCham România, Boarder’s Shop, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Voodoo Films, Eventbook
Partener de comunicare: PiArt Vision
CineGhid este partener media al American Independent Film Festival 2019!

One thought on “Filme cu Natalie Portman, Jude Law și Nicolas Cage, în premieră la AIFF (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *