Din filmele lui von Trier & Haneke, la regia lui Vox Lux, cu Natalie Portman & Jude Law

Vox Lux, cu Natalie Portman și Jude Law, se lansează din 12 iulie în cinematografe

După cele două proiecții în cadrul American Independent Film Festival din primăvara acestui an, Voodoo Films lansează în cinematografele din România Vox Lux, cel de-al doilea lungmetraj al lui Brady Corbet, în data de 12 iulie.

Și pentru că vara este despre relaxare, muzică și seri târzii petrecute cu cei dragi, Vox Lux te cheamă la cinema pentru o experiență americană ce propune un spectacol muzical și vizual care reunește o distribuție extrem de talentată și o colaborare muzicală menită să trezească emoții despre forțele care ne modelează ca indivizi, ca națiuni, ca idoli.

Pe când adaptarea de anul trecut a lui A Star is Born, cu Lady Gaga, a fost un tratat sensibil despre celebritatea modernă, creând nostalgia romantică a faimei, ca variațiune a unei teme veșnice, ,,Vox Lux a vaporizat această idee ca o rachetă care pătrunde printr-o bilă de sclipici” spune The Telegraph.

Filmat pe peliculă de 35 de mm, Vox Lux începe cu protagonista de 13 ani, Celeste, interpretată de Raffey Cassidy (cea care a jucat-o pe “fiica” lui Nicole Kidman din The Killing of a Sacred Deer, în regia lui Yorgos Lanthimos) și continuă cu Natalie Portman, pe vocea starului Willem Dafoe, în rol de povestitor.

În 1999, în urma unei tragedii ce are loc la școala, adolescenta Celeste își omagiază colegii pierduți, cântând la slujba de înmormântare. De aici începe tranformarea lui Celeste într-un star pop, cu ajutorul surorii sale care compune versuri (Stacy Martin) și a managerului ei (Jude Law). Evoluția meteorică a lui Celeste către faimă și pierderea concomitentă a inocenței coincide cu un atac terorist asupra națiunii, ridicând-o pe tânăra cantăreață la un nou grad de celebritate: simbol american și superstar global.

Pentru anul 2017, Natalie Portman preia rolul lui Celeste la maturitate, o cântăreață celebră, aflată la mijlocul turneului pentru cel de-al șaselea album al său, un compendiu de cântece SF intitulat Vox Lux. În prezent, încăpățânata salvatoare a pop-ului trebuie să-și depășească luptele personale și familiale, pentru a naviga în maternitate, nebunie și faima monolitică din epoca terorii.

Ca actor, Brady Corbet a lucrat cu Lars von Trier, Michael Haneke sau Olivier Assayas, în filme precum Funny Games, Melancholia, Clouds of Sils Maria sau Force Majeure. Ca regizor, a găsit o cale de mijloc între eleganța lor glacială și provocarea formală în The Childhood of a Leader, câștigător al Premiului pentru regie și Cel mai bun Debut la Festivalul Internațional de la Veneția, în 2015.

Pentru Vox Lux, regizorul a colaborat a doua oară cu Scott Walker, unul dintre cei mai inovatori și legendari compozitori ai secolului XXI. Această colaborare a marcat ultimul film la care a lucrat muzicianul, care a murit în 2019 la vârsta de 76 ani, lăsând în urmă o moștenire pop experimentală imensă împreună cu The Walker Brothers (The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore), despre care Variety scria că ,,avea un fanclub care îl depășea ca număr pe cel al Beatleșilor, la un moment dat”.

Coloana sonoră este completată de cântece originale compuse de Sia, unul dintre cei mai ascultați și difuzați artiști, cu peste 5,3 miliarde de vizualizări pe YouTube. Pe lângă propriile succese muzicale, Sia a scris hit-uri internaționale pentru unii dintre cei mai populari cântăreți contemporani: Beyonce, Kanye West, Rihanna, Britney Spears, Katy Perry și mulți alții.

Vox Lux va fi lansat în România de Voodoo Films începând cu 12 iulie și va putea fi văzut în București, Botoșani, Bistrița, Iași, Suceava, Bacău, Galați, Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca, Brașov, Lugoj, Pitești, Deva, Hunedoara, Târgu Mureș, Slobozia, Târgu Jiu, Sfântu Gheorghe, Alba Iulia.

Partener: Spațiul M60

CineGhid este partener media al acestui film!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *