Caravana Docuart la Târgu Jiu, cu intrare libera | Recomandari 28-29 martie (VIDEO)

Caravana Docuart revine pentru cea de-a 4-a ediție consecutivă la Târgu Jiu

#oameniidocumentarului sunt invitați să ia parte la două zile de proiecții de filme documentare românesti, pe 28 și 29 martie, la Universitatea Constantin Brâncuși, Calea Eroilor, nr.30.

Evenimentul propune o serie de producții premiate în cadrul festivalului de film documentar București Docuart Fest, în secțiuni dedicate tinerilor studenți, profesioniștilor, dar și realizatorilor de produse televizate.

Întoarcerea Caravanei Docuart la Târgu-Jiu reprezintă un tip de continuitate a prezențelor culturale în interiorul orașului, pe care o încurajăm.

“În Târgu-Jiu, încurajăm acest tip de continuitate și constanță a prezențelor culturale, încercăm să le valorificăm și permanentizăm. Întoarcerea Caravanei Docuart în orașul nostru este un astfel de exemplu în demersul nostru de a crea un mediu cultural local activ și prosper”, spune Tudor Adrian, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Nu uitati, intrarea în lumea documentarului este liberă!

• Seria de proiecții din prima zi a Caravanei debutează cu filmul câștigător al marelui trofeu Docuart Fest 2018, Nunta anului, în regia lui Jozsef Ban, de la ora 18:30. La finalul proiecției, regizorul va susține o sesiune de întrebări cu cinefilii prezenți în sala.

Prima zi de proiecții se încheie cu documentarul premiat pentru cea mai bună producție TV, Brașov 1987. Doi ani prea devreme, proiectat la ora 20:00. Documentarea cinematografică semnată de Liviu Tofan este prezentată publicului gorjean ca un caz istoric inedit, rar expus în produsele media contemporane care vorbesc despre Revoluție și antecedentele sale. Un prolog pentru revoluţia ce avea să se întâmple în 1989, noiembrie 1987 a adus cea mai mare mișcare de protest în istoria comunismului român. După repetate tăieri de salarii, oamenii din Brașov au ieșit în stradă, în număr estimat de 10.000, și au strigat pentru prima dată “Jos Ceaușescu!”.

La finalul proiecției, va avea loc şi o sesiune de întrebări. Un trailer puteti vedea AICI.

• A doua zi a Caravanei începe de la ora 17:30 cu Poveste de Crăciun, film premiat cu mențiune specială. Regizorul Andrei Olănescu va povesti mai multe despre perspectiva lui asupra obiceiurilor românești de Crăciun, în sesiunea de întrebări de după.

• Ultima seară se încheie cu filmul premiat pentru cea mai bună regie, Caisă (regia Alexandru Mavrodineanu) despre maestrul Dobre, un veteran al boxului trădat de sportivul pe care l-a ajutat să devină campion mondial, și Caisă, noul său discipol în care învață să capete încredere. Proiecţia începe de la ora 20:15.

Un trailer puteti vedea AICI.

Caravana Docuart sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești de calitate în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.
Caravana Docuart reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Programul complet al caravanei il puteti vedea pe caravana.docuart.ro.

Organizator: Asociația Docuart
Cofinanțat: CNC, UCIN

Parteneri: Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Tg. Jiu, Universitatea Constantin Brâncuși
Parteneri media locali: TV Sud, nSat TV, Impact în Gorj, Pandurul, Vertical, Gorjeanul, Radio Târgu Jiu,
Radio Infinit
CineGhid este partener media al Caravanei Docuart Târgu Jiu 2019!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *