Filme de la Cannes, Berlin si Veneţia la BIFF 2018 | Recomandari finale (VIDEO)

Intrarea este libera la aproape trei sferturi dintre filmele selectionate la cea de-a 14-a editie BIFF

Festivalul International de Film Bucureşti (BIFF) 2018 se desfasoara anul acesta in perioada 11-16 iunie, iar pe 17 iunie (tot in cadrul BIFF) vor fi reluate o parte dintre filmele din competitia de lungmetraje!

Intrarea este libera la filmele proiectate la CinemaPRO si ArCuB Lipscani, precum si la scurtmetrajele de la Union, dar si la evenimentele conexe din festival gazduite de ICR, ArCuB Lipscani si Institutul Francez!
Biletele pentru proiectiile de la Elvira Popescu pot fi achizitionate si online pe Eventbook.ro.

Daca in articolul precedent va prezentam ce nu trebuie ratat in primele zilele de BIFF, iata acum si recomandarile pentru ultimele zile de festival de vineri, sambata si duminica!

Recomandari BIFF 1517 iunie:

Dancing Arabs/A Borrowed Identity (regia: Eran Riklis | 2014)
(vineri, 15 iunie, ora 18:30) ArCuB Lipscani intrare gratuita

“Un băiat israelo-palestinian pe nume Eyad este trimis la o prestigioasă şcoală-internat din Ierusalim, unde întâmpină probleme de limbă, cultură și identitate.”

Selectionat la Festivalul International de Film de la Locarno!

Pig/Khook (regia: Mani Haghighi | 2018)
(vineri, 15 iunie, ora 19:10) Cinema Elvira Popescu

“Regizorul Hasan este plin de furie. Pus pe lista neagră, nu i s-a permis să mai facă un film de ani de zile. Actrița sa preferată și-a pierdut răbdarea și vrea să lucreze cu alți regizori. Bătrâna sa mamă își pierde treptat mințile. Ca lucrurile să fie și mai rele, Hasan este supărat că este în mod inexplicabil ignorat de un criminal în serie care îi decapitează pe cei mai buni regizori din țară.”

Selectionat in februarie in competitia oficiala a celei mai recente editii a Festivalului International de Film de la Berlin!

55 Steps/Eleanor & Colette (regia: Bille August | 2017)
(vineri, 15 iunie, ora 19:30) Cinema Union

“Împotriva tuturor așteptărilor, Collete (Hilary Swank), avocat și susținător al drepturilor pacienților, și Eleanor (Helena Bonham Carter), împreună cu un avocat expert (Jeffrey Tambor), acceptă provocarea unui spital de boli mintale din San Francisco.
În timpul luptei, Collette cea obsedată de muncă și carieră deprinde de la sincera Eleanor câteva adevaruri importante despre viață.”

Selectionat la tiff. in 2017!

The Human Resources Manager/Misiunea directorului de resurse umane (regia: Eran Riklis | 2010)
(vineri, 15 iunie, ora 21:00) ArCuB Lipscani – intrare gratuita

“Călătoria epică a unui om ce lasă în urmă un Ierusalim dominat de teroare și violență și ajunge într-un colț îndepărtat din Europa de Est.”

Un film turnat in mare parte in România, in București, satele Petelca (jud. Alba), Răzvani si Lupșani (jud. Călărasi), municipiul Călărași, pe Transfăgărășan, aeroportul Sibiu, la Mogoșoaia si Valea Doftanei.

A fost selectionat la Locarno in 2010 si a fost propunerea Israelului pentru Oscarurile din 2011!

Volubilis (regia: Faouzi Bensaidi | 2017)
(vineri, 15 iunie, ora 21:30) Cinema Elvira Popescu

“În orașul marocan Meknes, Abdelkader și Malika, proaspăt căsătoriți se luptă să-și ducă viața de pe o zi pe alta. Visează să părăsească locuința familiei și să înceapă în sfârșit o viață a lor. Dar într-o zi pe când era la muncă, Abdelkader este victima unui incident violent care le dă întreaga viață peste cap. O poveste de dragoste într-o lume a disperării, a frumuseții printre ruine.”

Selectionat la cea mai recenta editie a Festivalului International de Film de la Veneţia!

 

Paviljon VI/Ward Six (regia: Lucian Pintilie | 1978)
(sambata, 16 iunie, ora 18:00) Cinema Elvira Popescu

“Un doctor ce lucrează într-un spital de provincie din Rusia țaristă îți petrece zilele trândăvind, fără nicio tragere de inimă pentru munca sa. Într-o zi, în salonul 6, cel destinat pacienților cu probleme mentale, își întâlnește unul dintre foștii studenți, un spirit rebel și neliniștit. Atras de ideile pacientului, medicul petrece tot mai mult timp cu el. La început colegii râd de el, declarând autorităților că a înnebunit, dar apoi îl vor respinge, iar doctorul va ajunge și el în salonul nr. 6.”

Inclus in Selectia Oficiala din 1979 de la Cannes!
Aceasta proiectie speciala are loc exact la o luna de la decesul apreciatului regizor român Lucian Pintilie, care era anul trecut invitat special al BIFF.

Yomeddine/Judgement Day (regia: Abu Bakr Shawky | 2018)
(sambata, 16 iunie, ora 19:30) CinemaPRO intrare gratuita

“Beshay, un om vindecat de lepră, nu a părăsit niciodată colonia de leproși din deșertul egiptean unde trăiește încă din copilărie. După moartea soției, decide în cele din urmă să pornească în căutarea rădăcinilor sale. Cu puținele sale bunuri puse într-un cărucior tras de un măgar, pornește la drum. Curând i se alătură Obama, un orfan pe care îl ia sub aripa sa ocrotitoare. Împreună vor traversa Egiptul înfruntând lumea cu toate durerile, greutățile și momentele ei de har, în căutarea unei familii, a unui loc în care să se simtă acasă, a unui strop de umanitate.”

Film inclus luna trecuta in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de la Cannes, cand a fost distins cu premiul Francois Chalais!
Este primul film din Selectia Oficiala Cannes 2018 (unde a si avut premiera mondiala) care se poate vedea in avanpremiera in România.

 

Birds of Passage/Pajaros de verano (regia: Ciro Guerra, Cristina Gallego | 2018 | RELUARE)
(duminica, 17 iunie, ora 14:00) Cinema Elvira Popescu

“În perioada de glorie a marijuanei, un deceniu violent în care a apărut traficul de droguri din Columbia, Rapayet și familia sa de indigeni sunt prinși într-un război pentru a prelua conducerea afacerii care va sfârși prin a le distruge viețile și cultura.”

Filmul a avut premiera mondiala luna trecuta la Cannes!

Pig/Khook (regia: Mani Haghighi | 2018 | RELUARE)
(duminica, 17 iunie, ora 21:15) Cinema Elvira Popescu

“Regizorul Hasan este plin de furie. Pus pe lista neagră, nu i s-a permis să mai facă un film de ani de zile. Actrița sa preferată și-a pierdut răbdarea și vrea să lucreze cu alți regizori. Bătrâna sa mamă își pierde treptat mințile. Ca lucrurile să fie și mai rele, Hasan este supărat că este în mod inexplicabil ignorat de un criminal în serie care îi decapitează pe cei mai buni regizori din țară.”

Selectionat in februarie in competitia oficiala a celei mai recente editii a Festivalului International de Film de la Berlin!

Programul filmelor il puteti consulta intr-un articol anterior, iar mai multe amanunte gasiti pe site-ul BIFF 2018.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este cel mai longeviv festival competiţional de lungmetraj din Capitală si se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

CineGhid este partener media al Festivalului Internațional de Film București 2018!

One thought on “Filme de la Cannes, Berlin si Veneţia la BIFF 2018 | Recomandari finale (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *