Festivalul Filmului European la Timișoara, cu intrare libera | Recomandari 24-27 mai (VIDEO)

Festivalul Filmului European (FFE) revine pentru a treisprezecea oară la Timișoara

FFE Timișoara se desfasoara anul acesta in perioada 24-27 mai, filmele fiind proiectate in patru locatii: Teatrul Național Timișoara – Sala Mare, Grădina de vară – Capitol, Casa Artelor şi D’arc. Intrarea este liberă, cu exceptia proiectiei de joi, cand e pe bază de invitație!

Organizatorii mulțumesc partenerilor locali: Primăria municipiului TimișoaraEvenimente Primăria Timişoara, Casa de Cultura a Municipiului Timișoara, Filarmonica Banatul, Casa Artelor – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, D’arc Timișoara, Teatrul Naţional Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Institutul Francez Timișoara – Institut Francais de Timișoara, Centrul Cultural German Timisoara, OSUT Timișoara (Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara), Pelicula Culturală, Via Rumania Cultura, Cinecultura.

Parteneri media: Agenda, Banatul Azi, Radio România Actualități, Radio Romania Regional, Radio Timişoara, TVR Timişoara, Timiș Onlinetion.ro, Asociaţia Marele Ecran.

Vino la festival, ca să iei pulsul Europei!

Recomandari FFE Timișoara 2018:

Joi 24 mai
• 19:00 Viața străzii / A Ciambra (regia: Jonas Carpignano | 2017)
Teatrul Național Mihai Eminescu – Sala Mare – 
intrare pe bază de invitație

Desi este singurul film la care accesul se face exclusiv pe baza de invitatie, vom incepe recomandarile cu acesta. Îl are ca producator executiv pe Martin Scorsese si este un fel de semi-sequel  la Mediterranea, succesul de necontestat din 2015 al aceluiasi regizor Jonas Carpignano. In rolul principal din A Ciambra il regasim pe copilul actor Pio Amato, ce interpretase acelasi rol, dar secundar in Mediterranea. De altfel, A Ciambra este dezvoltarea povestii scurtmetrajului omonim al lui Carpignano din 2014, cu acelasi Pio Amato in acelasi rol!
Premiat in sectiunea Quinzaine des Realisateurs – Cannes 2017.

 

Vineri 25 mai
• 16:30 DocuartAngela / Momente de tăcere
D’arcintrare gratuita

Dupa prezenţa de la inceputul lunii, din cadrul Caravanei Docuart, Docuart revine la Timișoara, sub egida FFE, cu o prima serie de filme documentare selectionate si premiate la Docuart Fest.

• 20:00 O vară de neuitat (regia: Lucian Pintilie | 1994)
D’arcintrare gratuita

Un film românesc important, in regia marelui Lucian Pintilie, care ne-a parasit nici acum doua saptamani. Cu actrita britanica Kristin Scott Thomas in distributie, filmul a fost in competitie la Cannes, in 1994!

 

Sâmbătă 26 mai
• 15:00 Sunt însărcinată în România (regia: Jesus del Cerro | 2016)
D’arc intrare gratuita

România este țara cu cea mai ridicată rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană. Filmul își propune o radiografie a ceea ce înseamnă să fii femeie româncă însărcinată în România, dar și în străinătate.
Peliculă selectionata la Astra Film Festival Sibiu!

• 16:30 DocuartSecondo me / 10:34 to Belgrade
D’arcintrare gratuita

Cea de-a doua selectie de filme documentare marca Docuart Fest.

 

Duminică 27 mai
• 21:30 Localul / The Place (regia: Paolo Genovese | 2017 | TRAILER)
Grădina de vară Capitol (proiecție în aer liber) – intrare gratuita

Dupa ce anul trecut, descopeream filmul precedent al lui Paolo Genovese – Perfetti sconosciuti – pe marile ecrane ca fiind cel mai bun film european lansat in 2017 la noi, iata ca acum avem ocazia sa reintalnim trei dintre actorii respectivi, in aceasta noua productie.

 

Mai multe detalii pe ffe.ro.
Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene și al Biroului de Informare al Parlamentului European, sub egida EUNIC România, cu sprijinul ambasadelor şi al centrelor culturale ale ţărilor europene.

CineGhid este partener media al Festivalului Filmului European 2018!

One thought on “Festivalul Filmului European la Timișoara, cu intrare libera | Recomandari 24-27 mai (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *