Caravana Docuart la Cluj-Napoca, cu intrare libera | Recomandari 23-24 mai (VIDEO)

Caravana Docuart se întoarce la Cluj-Napoca

O nouă serie de producții premiate si remarcate in cadrul Docuart Fest 2017 îi asteapta pe #oameniidocumentarului  la Cluj-Napoca. Proiecțiile au loc pe 23 și 24 mai, la Cinema Dacia.

În 2018, Caravana Docuart a adaugat destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în 10 orașe, în mod special în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent. Caravana Docuart 2018 si-a derulat pana acum periplul cinematografic prin Brașov, Sibiu, Târgu Jiu, Constanța, Deva, Timişoara, Arad si Tecuci!

Nu uitati, intrarea în lumea documentarului este liberă!

Recomandari miercuri, 23 mai:
► 18:00 Enescu Experience R: Diana Iabrașu, Alexandru Condurache
Prima recomandare a primei seri la Cluj-Napoca este o poveste despre rădăcini și umanizarea pe care muzica o aduce cu sine. Este despre apropierea valorilor și salvarea unei moșteniri. Alexandru Tomescu și Eduard Kunz au interpretat pentru prima dată în România lucrările lui George Enescu pentru vioară și pian în Turneul Internațional Stradivarius 2015.

► 19:00 Momente de tăcere R: Ion Donică / 2017
Programul continua cu filmul documentar al lui Ion Donică, premiat pentru cea mai bună regie la București Docuart Fest 2017: Momente de tăcere, o descoperire a emoțiilor reale ale vieții omenești.

► 20:10 Secondo me R: Pavel Cuzuioc / 2016
Un lungmetraj spectaculos prin subiect – viețile de zi cu zi a 3 garderobieri care își desfășoară activitatea în 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odesa – dar și prin imaginea pentru care a luat premiu în cadrul București Docuart Fest 2017: Secondo me, regizat de Pavel Cuzuioc.

 

Recomandari joi, 24 mai:
►19:00 Varză, cartofi și alți demoni R: Șerban Georgescu / 2016
Este filmul câștigător al marelui premiu București Docuart Fest: “1 sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varză și cartofi în fiecare an, din care cea mai mare parte se îngroapă în pământ. În Lungulețu, sat din apropierea Bucureştiului, 1000 de agricultori așteaptă an de an în piața locală să își vândă cele peste 100.000 de tone de varză. La finalul zilei, au de ales între a vinde pe nimic sau a îngropa recolta. O satiră a realităților curente din agricultura europeană narată de regizorul însuși, cu foarte mult umor.”

Un trailer puteti vedea AICI.

► 20:10 Variațiuni pe un nume R: Violeta Gorgos / 2016
Ultima seara se incheie cu cel mai bun film documentar de televiziune laureat București Docuart Fest – Variațiuni pe un nume – realizat de Violeta Gorgos. Este povestea incredibila a unui fotbalist (nascut in România anului 1920, in Grimăncăuți, azi Republica Moldova
) din perioada interbelică, care a fost primul român care a jucat la FC Barcelona și Internazionale Milano.

____________________

Caravana Docuart sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești de calitate în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.
Caravana Docuart reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Traseul caravanei il puteti vedea pe caravana.docuart.ro.

Organizator: Asociația Docuart
Cofinanțat: Ministerul Culturii, CNC

Sponsor principal: BMW Group
Parteneri locali: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Cinema Dacia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *