Festivalul Filmului European 2019 la Sibiu, cu intrare libera | Recomandari 28-30 iunie (VIDEO)

Festivalul Filmului European se întoarce pentru a şasea oară la Sibiu

Vino la Festival să iei pulsul Europei! Între 28-30 iunie, Festivalul Filmului European revine la Sibiu.

Organizatorii mulțumesc partenerilor media locali: Zile si Nopti Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Mesagerul de Sibiu, Sibiu100%, Rock FM Sibiu.

Proiecţiile vor avea loc la Centrul Cultural “Ion Besoiu”. Accesul este gratuit!

Iată ce vă recomandăm să nu rataţi:

Fericit ca Lazăr / Lazzaro felice / Happy as Lazzaro (regia Alice Rohrwacher | 2018 | TRAILER)
(vineri, 28 iunie, 19:00)

“Povestea întâlnirii dintre Lazzaro, un tânăr țăran atât de bun, încât este adesea luat drept neghiob, și Tancredi, un june aristocrat arogant care se plictisește la Inviolata, un cătun izolat, aflat sub stăpânirea cumplitei Marchize Alfonsina de Luna, regina țigaretelor.”

Selecționat anul trecut în competiție la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun scenariu. Câştigător al unui European Film Awards şi laureat la Rotterdam. A primit o nominalizare la Film Independent Spirit Awards 2019 şi a fost selecționat la Karlovy Vary!

Femeie în război / Woman at War (r. Benedikt Erlingsson | 2018 | TRAILER)
(sambata, 29 iunie, 18:30)

Câştigător al celui mai recent Premiu LUX. Nominalizat la European Film Awards 2018. Propunerea Islandei la Oscarurile din februarie. A avut premiera mondială anul trecut la Cannes. Selecţionat la Toronto, Veneţia și Sarajevo.

Jocuri de putere / El Reino / The Realm (r. Rodrigo Sorogoyen | 2018)
(sambata, 29 iunie, 20:30)

“Manuel Gomez Vidal este un politician popular în regiunea sa: are carismă, o poziţie socială de invidiat, o familie deosebită şi mulţi prieteni. În acelaşi timp, însă, este un politician corupt care s-a înfruptat ani de zile din bani publici. După ce încearcă să muşamalizeze cazul unui asociat, Manuel rămâne expus. Spre surprinderea sa, colegii de partid îl consideră singurul vinovat. Dar nu se predă. Cât de departe va merge un om hotărât să facă orice pentru putere?”

Laureat cu 7 premii Goya. Selecţionat la Toronto, San Sebastian și TIFF Transilvania.

Piciorul meu stâng / My Left Foot (r. Jim Sheridan | 1989)
(duminica, 30 iunie, 15:00)

2 premii Oscar în anul 1990 și 2 premii BAFTA, Daniel Day-Lewis în rol principal fiind laureat de fiecare dată. Câştigător la Independent Spirit Awards. 3 nominalizări la European Film Awards și 2 la Globurile de Aur. Selecţionat la Toronto.

Julia / Julia ist (r. Elena Martin | 2017)
(duminica, 30 iunie, 17:00)

“Julia, studentă la arhitectură în Barcelona, decide să plece cu o bursă Erasmus la Berlin. E prima dată când pleacă de acasă și pornește în această aventură fără a sta prea mult pe gânduri. Plină de speranțe și fără pic de experiență de viață, Julia se trezește într-un oraș cenușiu și distant, în care așteptările și proiecțiile ei nu au nicio legătură cu realitatea.”

Un debut în care tema originală și forța narativă se combină cu mare succes. (Cineuropa)
Selecţionat la San Sebastian!

Mai multe detalii pe ffe.ro.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European și al UCIN România, sub egida EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele și institutele culturale europene.

CineGhid este partener media al Festivalului Filmului European 2019!

One thought on “Festivalul Filmului European 2019 la Sibiu, cu intrare libera | Recomandari 28-30 iunie (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *