Festivalul Filmului European 2019 la Râmnicu Vâlcea, cu intrare libera | Recomandari 21-23 iunie (VIDEO)

Festivalul Filmului European se întoarce pentru al doilea an la Râmnicu Vâlcea

Vino la Festival să iei pulsul Europei! Între 21-23 iunie, Festivalul Filmului European revine la Râmnicu Vâlcea.

Partener local: Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea.

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Geo Saizescu. Accesul este gratuit!

Iată ce vă recomandăm să nu rataţi:

Fericit ca Lazăr / Lazzaro felice / Happy as Lazzaro (regia Alice Rohrwacher | 2018 | TRAILER)
(vineri, 21 iunie, 19:00)

“Povestea întâlnirii dintre Lazzaro, un tânăr țăran atât de bun, încât este adesea luat drept neghiob, și Tancredi, un june aristocrat arogant care se plictisește la Inviolata, un cătun izolat, aflat sub stăpânirea cumplitei Marchize Alfonsina de Luna, regina țigaretelor.”

Selecționat anul trecut în competiție la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun scenariu. Câştigător al unui European Film Awards şi laureat la Rotterdam. A primit o nominalizare la Film Independent Spirit Awards 2019 şi a fost selecționat la Karlovy Vary!

Styx (r. Wolfgang Fischer | 2018)
(sambata, 22 iunie, 14:00)

“Rike, o femeie de 40 de ani, face o pauză în cariera ei de medic de urgenţe, pentru a-şi îndeplini un vis mai vechi: călătoria pe mare cu un velier. Într-o noapte însă, destinul va tulbura totul, schimbând mersul lucrurilor. În timpul unei furtuni violente, ea întâlneşte un vechi vas de pescuit.”

Finalist al celui mai recent Premiu LUX și premiat anul trecut la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Nominalizat la European Film Awards 2018. Selecţionat la Veneţia, Toronto și Karlovy Vary.

Miracolul / Stebuklas / Miracle (r. Egle Vertelyte | 2017)
(sambata, 22 iunie, 16:00)

“Contextul este neprielnic pentru mica fermă de porci administrată de Irena, care ajunge în pragul falimentului: este anul 1992 și Lituania e în plină tranziție de la comunism la capitalism. Irena face tot ce poate pentru a-și salva afacerea, însă lucrurile iau o turnură cu totul neașteptată când apare un american șarmant, care îi oferă ajutorul.”

Filmul a avut premiera mondială la Toronto.

• McQueen (r. Ian Bonhote, Peter Ettedgui | 2018 | TRAILER)
(sambata, 22 iunie, 18:00)

“O privire amplă asupra vieţii și artei lui Alexander McQueen. Prin interviuri cu familia și prietenii apropiați, arhive recuperate, efecte vizuale și muzică rafinată, McQueen este o sărbătoare vizuală unică și un portret palpitant al unui vizionar în modă, plin de inspirație, dar foarte torturat lăuntric.”

Dublu nominalizat la premiile BAFTA. Selecţionat la Tribeca Film Festival!

Dumnezeu există și numele lui e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunya (r. Teona Strugar Mitevska | 2019)
(duminică, 23 iunie, 19:00)

“În Stip, un orășel din Macedonia, în fiecare ianuarie, de Bobotează, preotul aruncă o cruce de lemn în râu și zeci de bărbați se întrec să o găsească, ca să aibă noroc tot anul. Petrunija își dorește și ea să ia parte la această tradiție, ba chiar reușește cu prima ocazie să apuce crucea înaintea celorlalți. Rivalii ei sunt furioși, lucrurile escaladează, dar Petrunija și-a câștigat crucea și nu vrea să renunțe la ea.”

Laureat anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Selecţionat la TIFF Transilvania 2019.

Mai multe detalii pe ffe.ro.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European și al UCIN România, sub egida EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele și institutele culturale europene.

CineGhid este partener media al Festivalului Filmului European 2019!

One thought on “Festivalul Filmului European 2019 la Râmnicu Vâlcea, cu intrare libera | Recomandari 21-23 iunie (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *