Falcon Lake, izbitor – stilat – înfricoșător, din 28 iulie

Falcon Lake, câștigătorul BIFF, e din 28 iulie la cinema

Falcon Lake, o poveste delicată și emoționantă a primei iubiri, fermecătoare și înfricoșătoare în același timp, va putea fi văzut în cinematografe, începând de vineri.

Misterios și tulburător, transpus pe peliculă de 16 mm, cu peisaje a căror frumusețe de carte poștală te duc instant cu gândul la vacanță, Falcon Lake (TRAILER) este o dramă romantică regizată de simpatica Charlotte Le Bon, care este și coscenaristă.

Bastien (J. Engel) și Chloe (S. Montpetit) își petrec vacanța de vară împreună cu familiile lor, într-o cabană pe malul unui lac bântuit de o legendă a fantomelor. În ciuda diferenței de vârstă, între cei doi adolescenți se înfiripă o legătură specială.

Cei doi actori extrem de tineri – Sara Montpetit şi Joseph Engel – se prefigurează deja ca nume importante în anii ce vin!

Le Bon ține totul sub control în Falcon Lake. Regia ei este discretă, ritmul este măsurat. Rezultatul final e o evocare delicată și în cele din urmă emoționantă a intensității primei iubiri” – ScreenDaily

Filmul este inspirat de romanul grafic „Une soeur / O soră”, de Bastien Vives, unul dintre cei mai importanți și totodată controversați autori contemporani de benzi desenate.

Izbitor, stilat, dulce și înfricoșător” – Variety

Falcon Lake a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Cannes și a fost selecționat și la cea mai recentă ediție a Festivalului Internațional de Film de la Toronto. De remarcat este și selecția de la Istanbul, cât și nominalizarea la cele mai recente premii Cesar. La cea mai recentă ediție a București IFF, a obținut marele trofeu pentru cel mai bun film!

O poveste îndrăzneață și obsedantă despre maturizare” – The Playlist

Charlotte Le Bon a crescut în Quebec, înainte de a se muta la Paris. A lucrat până acum ca actriță cu regizori precum Michel Gondry, Lasse Hallstrom sau Robert Zemeckis, iar pe marile noastre ecrane a putut fi văzută alături de Helen Mirren în deliciosul The Hundred-Foot Journey. Charlotte își explorează gustul pentru artă prin picturi, desene și litografii. Pasiunea ei pentru filmele de gen a determinat-o să scrie și să regizeze Judith Hotel, un scurtmetraj prezentat la Cannes în 2018. Falcon Lake este debutul ei în lungmetraj și întrebată ce cuvânt l-ar rezuma, Charlotte spune că:

Melancolie este unul dintre cuvintele mele preferate. Această melancolie pe care am trăit-o în cel mai înalt moment al adolescenței și care încă mă urmărește, este un refugiu sigur pentru mine, ajutându-mă să merg mai departe. Nu trebuie să luptăm cu melancolia, ci să o îmblânzim pentru a o face un aliat. Un prieten pe viață, împotriva tristeții.”

Falcon Lake, un film depre temerile și emoțiile ce însoțesc prima dragoste, este distribuit în România de către Follow Art Distribution.

Falcon Lake va fi proiectat începând din 28 iulie, la București, ClujNapoca, Arad (Cinema Arta), Botoșani (Cinema Unirea), Curtea de Argeș (Centrul de Cultură George Topîrceanu) și în țară. Programul detaliat poate fi consultat AICI.

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

One thought on “Falcon Lake, izbitor – stilat – înfricoșător, din 28 iulie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *