ENKIDU cu cărţi şi filme – Sectorul 3 București 2022 (VIDEO)

ENKIDU cu cărţi şi filme soseşte în București, în Sectorul 3

Caravana cu filme și cărți se reîntoarce în București. După câteva ediții pe timp de pandemie și după o săptămână petrecută în Brașov, ENKIDU revine pentru o săptămână în Sectorul 3.

🎬 Printre filmele săptămânii vor fi Opinci în regia lui Anton și Damian Groves, drama animată bazată pe o poveste adevărată, despre un globetrotter şi tată singur care încearcă să-i ofere fiicei sale o lecţie despre eroism, moarte şi absenţa mamei din viaţa lor.

Scurtmetrajul este bazat pe povestea reală a lui Dan Dumitru şi realizarea lui incredibilă, aceea de a fi primul român care a făcut înconjurul lumii pe jos. În 1910, în perioada când studia la Paris, acceptă provocarea creată de Clubul de Turism din Franţa: cei ce parcurgeau 100 000 de km cu piciorul în jurul lumii câştigau marele premiu în valoare de 100 000 de franci! Treisprezece ani mai târziu, Dan câştigă provocarea şi primeşte premiul, dar descoperă că… banii s-au devalorizat între timp 🙂

🎬 Hărţuirea, una dintre cele mai acute probleme ale generațiilor actuale de copii, este tema principală a filmului Cei mai duri din curtea şcolii / De toffeste gutta / The Tough Guys regizat de Christian Lo, unul dintre cei mai apreciați și premiați regizori de film pentru copii din Norvegia.

Modulf, de 11 ani, crede că este un super erou. În fiecare zi el este agresat de cei mai răi băieți din școală. Și asta e bine. Pentru că dacă Modulf este singurul agresat, ceilalți copii nu vor fi. Într-o zi, o fată nouă, Lise, se mută alături. Lise nu este de acord cu teoriile lui Modulf. Ei îi pasă și creează dezastru în ierarhiile din școală – și dintr-o dată ea este cea din mijlocul furtunii care trebuie salvată. Modulf este forțat să se confrunte cu propria lui situație și să facă ceva în legătură cu aceasta.

Mai multe despre ENKIDU cu cărţi şi filme Sector 3 București 2022 pe pagina de Facebook Enkidu cu cărți și filme

Programul ENKIDU cu cărţi şi filme – Sector 3 București este organizat de asociația ENKIDU, finanțat de Primăria Sectorului 3 și realizat în parteneriat cu Ambasada Norvegiei, Institutul Norvegian de Film, Ambasada Suediei, Institutul Cultural Suedez, Institut de Film Suedez, Studio Set și Ambasada Regatului Danemarcei.

CineGhid este partener media al “ENKIDU cu cărţi şi filme” Sector 3 București 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *