“Delta Bucureștiului” ajunge la MARe

Filmul Delta Bucureștiului proiectat la Muzeu, în avanpremieră specială

Filmul documentar Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va fi prezentat, începând cu 6 iunie, în cadrul programului FilMARe al Muzeului de Artă Recentă din București (MARe).

Delta Bucureștiului este al doilea lungmetraj al regizoarei, cunoscută deja publicului pentru drama Marussia, scrisă în 2013 în colaborare cu Monica Stan. Povestea este spusă prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu.

În anii ’50-’60, la Bucureşti, nişte deţinute politice dau naştere copiilor lor într-una dintre cele mai frumoase mânăstiri din Europa centrală şi de est, transformată ulterior în Închisoarea Văcăreşti şi din păcate demolată între anii 1985-1987 din ordinul lui Nicolae Ceaușescu.

Astăzi, o vegetaţie sălbatică a pus stăpânire pe aceste locuri, formând un ecosistem întins pe câteva hectare cu specii protejate de plante și animale, un parc natural protejat – Delta Văcăreşti – delta din mijlocul Bucureștiului!

Delta Bucureștiului înseamnă 5 ani de filmare într-un loc în care am copilărit, un loc care a devenit un adevărat microcosmos urban, dar, mai presus de toate, pentru mine, acest proiect e despre întâlnirile extraordinare cu femei care au născut acolo, în pușcărie. Aștept cu nerăbdare să împărtășesc aceste experiențe cu publicul românesc, să ne lansăm împreună într-o discuție despre trecut și despre ce rămâne în prezent” declară regizoarea Eva Pervolovici.

Cu premiera mondială ce a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film TIFF Transilvania, selecţionat apoi la Astra Film Sibiu, Delta Bucureștiului este o producţie Marmitafilms și Strada Film Internațional, în co-producţie  cu Neyrac Films, realizată cu sprijinul CNC Franţa, CNC România, La Region Nouvelle-Aquitaine et La Region Ile-de-France, în parteneriat cu TVR, La PROCIREP Societe des Producteurs, L’ANGOA, La SCAM și SACEM. Un proiect sprijinit de EAST EUROPEAN FORUM 2017.

Delta Bucureștiului este distribuit de Strada Film Internațional și va putea fi văzut în cinematografele din România în toamna acestui an. Până atunci spectatorii sunt așteptați la MARe – Muzeul de Artă Recentă unde, pe lângă film, se pot bucura de expoziția curentă a muzeului. Filmul va rula aşadar în avanpremieră specială pe 6 iunie la ora 18:00 și în perioada 8-19 iunie (mai puțin în zilele de marți), cu patru proiecții zilnice între orele 12:00 – 13:30 // 13:40 – 15:10 // 15:20 – 16:50 // 17:00 – 18:30.

Pe pagina de Instagram @deltabucurestiului spectatorii pot experimenta o călătorie vizuală în lumea filmului, iar pe pagina de Facebook Delta Bucureștiului pot afla mai multe detalii.

One thought on ““Delta Bucureștiului” ajunge la MARe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *