“Delta Bucureștiului” ajunge la cinema

Delta Bucureștiului poate fi explorată în cinematografele din România

Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut în cinematografe din 23 septembrie. Este al doilea lungmetraj (TRAILER) al regizoarei, cunoscută deja publicului pentru drama Marussia (2013), şi spune, prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, povestea unui teren cu încărcătură istorică.

În anii ’50-’60, la Bucureşti, nişte deţinute politice dau naştere copiilor lor într-una dintre cele mai frumoase mânăstiri din Europa centrală şi de est, transformată ulterior în Închisoarea Văcăreşti şi din păcate demolată între anii 1985-1987 din ordinul lui Nicolae Ceaușescu.

Astăzi, o vegetaţie sălbatică a pus stăpânire pe aceste locuri, formând un ecosistem întins pe câteva hectare cu specii protejate de plante și animale, un parc natural protejat – Delta Văcăreşti – delta din mijlocul Bucureștiului!

Delta Bucureștiului înseamnă 5 ani de filmare într-un loc în care am copilărit, un loc care a devenit un adevărat microcosmos urban, dar, mai presus de toate, pentru mine, acest proiect e despre întâlnirile extraordinare cu femei care au născut acolo, în pușcărie” declară regizoarea Eva Pervolovici.

Filmul a avut premiera în cadrul TIFF Transilvania, a fost selecţionat apoi la Astra Film Sibiu și a fost expus ulterior la MARe – Muzeul de Artă Recentă, iar spectatorii bucureșteni au avut ocazia să-l vadă în avanpremieră şi la Grădina cu Filme, urmând ca din 23 septembrie să poată fi văzut și în cinematografele din ţară.

M-am bucurat și m-am emoționat de diferitele reacții ale publicului internațional. Dar Delta Bucureștiului se adresează în primul rând spectatorilor din România. Este un film ancorat în istoria noastră recentă și în același timp un semn de întrebare aruncat spre viitor. Mă bucur că din luna septembrie voi însoți prin toată țara filmul, voi avea ocazia de a răspunde la întrebări și de a purta un dialog cu un public cât mai larg” adaugă Eva Pervolovici.

Delta Bucureștiului este o producţie Marmitafilms și Strada Film Internațional, în co-producţie cu Neyrac Films, realizată cu sprijinul CNC Franţa, CNC România, La Region Nouvelle-Aquitaine et La Region Ile-de-France, în parteneriat cu TVR, La PROCIREP Societe des Producteurs, L’ANGOA, La SCAM și SACEM. Un proiect sprijinit de EAST EUROPEAN FORUM 2017.

Filmul documentar Delta Bucureștiului este distribuit în România de Strada Film Internațional și va fi proiectat din data de 23 septembrie la București (Cinema Union, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Europa), Arad (Cinema Arta), Bistrița (Dacia – Centru Cultural), ClujNapoca (Cinema Arta, Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), urmând să fie programat ulterior și la Brașov, Bârlad, Sibiu și la Cinema Elvira Popescu din București. Programul detaliat poate fi consultat AICI.

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.