Cronica “Split”

“Suntem ceea ce credem că suntem”

Cei care au suferit, merită să trăiască, spune cel care are 23 de personalităţi distincte. Cea de-a 24-a e pe cale să se dezlănţuie! Split abordează curajos un subiect puţin valorificat până acum, cel al dedublării de personalitate (impropriu spus aşa în acest caz, dar asta e denumirea medicală românească).

James McAvoy, care duce magistral până la capăt în jur de 6 roluri într-unul, scoate la lumină un subiect poate ignorat, ce a fascinat dintotdeauna oamenii de știință, pentru care nici acum nu au găsit o explicație. Unii pacienți ajung chiar să își schimbe fizionomia pentru fiecare personalitate pe care o manifestă, dar și sistemul cognitiv și cel fiziologic, ceea ce face ca misterul în jurul acestei afecțiuni să continue să fie nerezolvat încă.

Într-un interviu recent, regizorul lui Split declara că a citit The Minds of Billy Milligan, care manifesta tot 23+1 personalităţi.

Split – în conexiune cu o peliculă anterioară a lui M. Night Shyamalan – are pe lângă partitura excepţională a lui James McAvoy 😈 alte două roluri feminine remarcabile. Un 10 Cloverfield Lane, dar mai bun, dacă ne uităm la exemplele recente!

Split (2016)
Distributie: James McAvoy, Betty Buckley, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Jessica Sula, M. Night Shyamalan, Bruce Willis
Scenariu & regia: M. Night Shyamalan
Nota noastră: 8/10

One thought on “Cronica “Split””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *