CinePOLSKA 2019 la Chișinău, cu intrare libera | Recomandari 13-17 noiembrie (VIDEO)

Festivalul de Film Polonez CinePOLSKA ajunge în Republica Moldova şi în 2019

După recentele proiecții CinePOLSKA din această toamnă de la București, filmele ajung şi în Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc la Chișinău, la cinematograful Odeon în perioada 13-17 noiembrie 2019. Intrarea la proiecții va fi liberă!

În cadrul festivalului CinePOLSKA, spectatorii vor putea vedea unele dintre cele mai interesante filme poloneze produse în ultimele luni (toate cu subtitrare în limba română).

RECOMANDĂRI:

🎬 Kler / Clergy / Clerul (r. Wojciech Smarzowski | 2018)
(sambata, 16 noiembrie, 19:00)

“Cu câţiva ani în urmă, evenimente tragice au unit destinele a trei preoţi catolici. De atunci, cei trei se întâlnesc în fiecare an pentru a sărbători că încă se mai află în funcţie. În curând, poveştile celor trei membri ai clerului se vor lega din nou.”

Filmul a doborât recordul la numărul de bilete vândute în Polonia, până la începutul anului 2019 fiind vizionat de peste 5 milioane de spectatori!

Premiul criticii FIPRESCI la TIFF Transilvania 2019. Inclus în selecţia oficială Premiul LUX 2019. Selecţionat la premiile Academiei Europene de Film 2019.

 

🎬 Fugue / Fuga (r. Agnieszka Smoczynska | 2018)
(duminica, 17 noiembrie, 19:00)

“O istorisire onirică despre o femeie care suferă de amnezie și își regăsește familia după doi ani de absență. Inspirat dintr-un caz real, filmul spune povestea Alicjei, o femeie care suferă de tulburarea disociativă de fugă, o afecțiune psihică rară, constând în pierderea memoriei și schimbarea dramatică a personalității. Alicja nu are nicio amintire și nu știe cum a ajuns în această situație. Mai mult, nu vrea să-și reamintească cine era înainte, nici măcar atunci când este regăsită de familie și nevoită să-și reia rolurile de fiică, soție și mamă.”

Selecţionat la Cannes – Semaine de la Critique, dar şi la Karlovy Vary.

Mai multe detalii despre filmele CinePOLSKA 2019 Chișinău puteti afla pe site-ul Institutului Polonez.

Autoarea conceptului grafic al campaniei de imagine CinePOLSKA din acest an este Maria Zurbagiu, o tânără ilustratoare și artistă vizuală din București.

Organizatorul Festivalului de Film Polonez CinePOLSKA este Institutul Polonez din București, împreună cu Asociația Cineaștilor din Polonia. Parteneri în Moldova sunt Studioul Moldova Film, cinema Odeon prin Centrul Cultural Odeon, Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *