Cinepolitica 2018: ‘Not so politically correct’ | Primele recomandari (18-22 aprilie)

Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală și de Est dedicat filmelor care ating subiecte politice, revine între 18 și 22 aprilie, la București

Anul acesta sunt cinci zile dedicate filmelor cu tematică predominant politică, lungmetrajelor, filmelor de ficţiune sau documentare, reunite sub sloganul „Not so politically correct”. Cinepolitica va avea loc între 18–22 aprilie, la Cinema Elvira Popescu și Institutul Balassi din București.

După un an plin de evenimente majore, de la testele nucleare efectuate de Coreea de Nord  sau fenomenul fake-news  la scandalul Weinstein sau ieșirea SUA din Acordul de la Paris, Cinepolitica revine cu cea de-a VII-a ediție, unde spectatorii vor putea vedea cele mai noi și puternice filme care ating subiecte politice sau vor participa la dezbateri care punctează subiectele fierbinți ale momentului.

“Vom prezenta filme și informații care nu mai sunt expuse în “stradă”, ci ascunse adânc, de-a lungul timpului, în memoria individuală”, spune Marius Copel, selecționerul festivalului.

Primele RECOMANDARI Cinepolitica 2018

► Gloria / Slava / Glory, filmul tandemului bulgar Kristina Grozeva si Petar Valchanov, multipremiat la festivaluri de film importante din Europa, precum Locarno sau TIFF, este o parabola sociala ce exploreaza coruptia, diferentele de clasa si prapastia dintre zonele urbane si cele rurale din Bulgaria contemporana.
Este inspirat dintr-un caz real prezentat de presa bulgara, si ne arata cum un muncitor bâlbâit si binevoitor ajunge peste noapte victima sistemului corupt din tara vecina.

Filmul a fost propunerea Bulgariei pentru Oscarurile de luna trecuta! Este inclus de asemenea in Competitia Cinepolitica 2018.
Trailer: cineghid.ro/gloria-slava…

► The Invisibles / Die Unsichtbaren, o docu-drama germana regizata de Claus Rafle si filmata de Jorg Widmer, care a semnat imaginea si pentru Pina  si The Tree of Life, ne spune povestea a patru tineri evrei care au supravietuit in Berlinul nazist, utilizand identitati false. Dramatizarea povestilor celor 4 subiecti face din acest film un interesant hibrid de documentar si drama elaborata.

Filmul este inclus in Competitia Cinepolitica 2018!

Noi recomandari Cinepolitica 2018 gasiti AICI.

In curand informatii complete pe Cinepolitica.ro. Pagina de Facebook a festivalului: CINEPOLITICA!

Organizat de Asociatia Cultura si Imagine, Festivalul International de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ‘I.L. Caragiale’ (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte).
Evenimentul este finanțat de CNC. Directorul Cinepolitica este cineastul si reputatul documentarist Copel Moscu.

One thought on “Cinepolitica 2018: ‘Not so politically correct’ | Primele recomandari (18-22 aprilie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *