Caravana Docuart la Constanța, cu intrare libera | Recomandari 12-13 aprilie (VIDEO)

Două zile de filme românești contemporane, premiate și rar expuse la Constanța

Caravana Docuart invită #oameniidocumentarului  să ia parte la două zile de proiecții, pe 12 și 13 aprilie, la Cityplex Tomis Mall din Constanța.

În 2018, Caravana Docuart a adaugat destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în 10 orașe, în mod special în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent. Caravana Docuart 2018 si-a derulat deja periplul cinematografic prin Brașov, Sibiu si Târgu Jiu!

Selecția de filme recente este relevantă pentru peisajul actual de film documentar românesc, reunind atât regizori la debut, cât și pe cei cu experiență.

Nu uitati, intrarea în lumea documentarului este liberă!

Recomandari joi, 12 aprilie:
► 18:30 O viaţă ratată R: Eugeniu Bocancea / 2016
Programul primei zile debutează cu scurtmetrajul studențesc premiat pentru cel mai bun montaj, O viață ratată. În regia lui Eugeniu Bocancea, povestea vorbește despre istoria de rezistență a unui național țărănist în fața represiunilor regimului comunist din România.

Image result for O viață ratată. În regia lui Eugeniu Bocancea

► 19:00 Secondo me R: Pavel Cuzuioc / 2016
Primul lungmetraj al serii este spectaculos prin subiect – viețile de zi cu zi a 3 garderobieri care își desfășoară activitatea în 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odesa – dar și prin imaginea pentru care a luat premiu în cadrul București Docuart Fest 2017: Secondo me, regizat de Pavel Cuzuioc.

► 20:30 Faptele sunt cunoscute R: Gabriel Tempea / 2015
“București, octombrie 1989: Cristian Duțescu, un licean de 15 ani este de negăsit. Săptămâni mai târziu, reapare la o ședință a Uniunii Tineretului Comunist, unde este înfierat pentru “fapte reprobabile”, exclus din organizație, apoi exmatriculat. Un coleg îndrăznește sa întrebe în ce constă, de fapt, comportamentul reprobabil. Activistul PCR prezent la ședință încheie ferm discuția: „Faptele sunt cunoscute! Nu comentăm.“ Întruniți în vechea sală de clasă pentru a aniversa 20 de ani de la absolvirea liceului, foștii elevi și profesori încă nu știu cu certitudine prin ce-a trecut Cristian în 1989.”

 

Recomandari vineri, 13 aprilie:
► 19:00 Enescu Experience R: Diana Iabrașu, Alexandru Condurache
Prima recomandare a ultimei seri la Constanța este o poveste despre rădăcini și umanizarea pe care muzica o aduce cu sine. Este despre apropierea valorilor și salvarea unei moșteniri. Alexandru Tomescu și Eduard Kunz au interpretat pentru prima dată în România lucrările lui George Enescu pentru vioară și pian în Turneul Internațional Stradivarius 2015.

► 20:30 Momente de tăcere R: Ion Donică / 2017
La final, ne întâlnim cu filmul documentar al lui Ion Donică, premiat pentru cea mai bună regie la București Docuart Fest 2017: Momente de tăcere, o descoperire a emoțiilor reale ale vieții omenești.

____________________

Caravana Docuart sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești de calitate în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.
Caravana Docuart reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Traseul caravanei il puteti vedea pe caravana.docuart.ro.

Organizator: Asociația Docuart
Cofinanțat: Ministerul Culturii, CNC

Sponsor principal: BMW Group
Parteneri: Cityplex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *