‘In the Fade’, premiat la Cannes & Globurile de Aur, deschide Cinepolitica 2018 | Noi recomandari 18-22 aprilie (VIDEO)

În întuneric / In the Fade, o puternică dramă inspirată de crime xenofobe, premiata la Cannes și Globurile de Aur, va deschide cea de-a 7-a ediție a Cinepolitica

Festivalul Internațional de Film Cinepolitica va avea loc în perioada 18-22 aprilie, la Cinema Elvira Popescu și Institutul Balassi din București. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu, precum și de pe Eventbook.ro. La Institutul Balassi, accesul la proiecții este liber!

• In the Fade, film al regizorului german de origine turcă Fatih Akin, având la bază crimele xenofobe comise în 2011 de un grup neo-nazist, ne face părtași la drama Katjei, o femeie care își dorește să se facă dreptate în cazul uciderii fiului și soțului ei kurd, fost traficant de droguri, într-un atac cu bombă.

Premiat la cea mai recenta editie de Cannes pentru cea mai bună actriță (Diane Kruger), câștigător al unui  Golden Globe pentru film străin și cu o coloană sonoră memorabilă, semnată de Josh Homme, vocalistul formației Queens of the Stone Age, În întuneric / In the Fade e și propunerea Germaniei la Oscar 2018. Filmul va fi distribuit în cinematografele din România din 20 aprilie.
Trailer: cineghid.ro/in-intuneric-in…

Un alt film care a atras atenția prin distribuția sa și care face parte din selecția Cinepolitica 2018 este The Interpreter, o calatorie intiatica dulce-amăruie care îi are în rolurile principale pe marele cineast ceh Jiri Menzel și pe carismaticul actor austriac Peter Simonischek (“Toni Erdmann”). Oscilând între comedie și tragedie, filmul ne plimbă prin Slovacia profundă de după cel de-al Doilea Război Mondial, alături de cei doi bărbați, unul evreu, celălalt urmașul unui ofițer nazist, urmăriți de un trecut întunecat și ambiguu.

The Interpreter  a avut premiera in februarie la Festivalul International de Film de la Berlin!

The Reports on Sarah & Saleem (regia Muayad Alayan), câștigător al Premiului Publicului la Festivalul de la Rotterdam, expune aventura extraconjugală dintre un palestinian și o femeie israeliană. Relația dintre aceștia capătă o dimensiune politică neînchipuit de periculoasă în momentul în care sunt surprinși în locul și la momentul nepotrivit. Consecințele sunt mult mai grave decât destrămarea căsniciilor lor, iar regizorul reușește să deturneze întreg firul narativ către un conflict epic.

The Reports on Sarah & Saleem este inclus in competiția Cinepolitica 2018, din care mai fac parte, printre alte titluri, si Gloria, dar și The Invisibles, despre care puteti afla mai multe in articolul nostru anterior!

• Ultima transmisie / Utolso adas, este o poveste din vara anului 1956, cand în Ungaria la radio se aude doar propaganda sovietică. Dar dintr-o dată propaganda este înlocuită de muzica rock & roll a lui Elvis Presley. Țara înmărmurește. Însă radioamatorul nu se poate bucura foarte mult de acest sabotaj: este descoperit și mutilat pe viață. Când izbucnește Revoluția, pe 23 octombrie, el nu poate fugi, așa că reactivează aparatele de emisie și începe o conversație cu o domnișoară telefonistă de la ambasada Americii de la Viena. Și nici măcar nu vorbesc aceeași limbă…

Din selecția Cinepolitica nu lipsesc nici producțiile autohtone. Un pas în urma serafimilor, lungmetrajul de debut al regizorului Daniel Sandu, este o poveste inspirată din viața lui personala: Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot, încearcă să se adapteze într-un seminar teologic ortodox, dar curând descoperă ceva periculos. Proiecția va fi urmată de dezbaterea Politică, compromisuri și constrângeri în sistemul religios.

Informatii complete sunt pe Cinepolitica.ro, unde gasiti si programul de anul acesta. Pagina de Facebook a festivalului: CINEPOLITICA!

Organizat de Asociatia Cultura si Imagine, Festivalul International de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ‘I.L. Caragiale’ (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte).
Evenimentul este finanțat de CNC. Directorul Cinepolitica este cineastul Copel Moscu.

Parteneri instituționali: Ministerul Culturii

One thought on “‘In the Fade’, premiat la Cannes & Globurile de Aur, deschide Cinepolitica 2018 | Noi recomandari 18-22 aprilie (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *