Caravana Docuart la Arad, cu intrare libera | Recomandari 10-11 iunie (VIDEO)

Caravana Docuart se întoarce la Arad în perioada 10-11 iunie 2019

#oameniidocumentarului sunt invitați să ia parte la două zile de proiecții de filme documentare românesti, pe 10 și 11 iunie, la Cinema Arta.

Evenimentul propune o serie de producții premiate în cadrul festivalului de film documentar București Docuart Fest, în secțiuni dedicate tinerilor studenți, profesioniștilor, dar și realizatorilor de produse televizate.

Caravana Docuart 2019 şi-a derulat deja periplul cinematografic prin Brașov, Târgu Jiu, Brăila, Constanța şi Timişoara!

Nu uitati, intrarea în lumea documentarului este liberă!

• Seria de proiecții din prima zi a Caravanei debutează la ora 19:00 cu un film documentar dedicat clădirilor abandonate din Transilvania. Obiectele uitate păstrează încă memoriile trecutului, fără a se ști pentru cât timp. Dar pentru timpul rămas, Jozsef Laszlo oferă o perspectivă inedită în Spații abandonate, onorată cu premiul pentru cel mai bun montaj, în cadrul Docuart Fest 2018.

• Prima zi de proiecții continuă, de la 19:30, cu filmul câștigător al marelui trofeu Docuart Fest 2018, Nunta anului, în regia lui Jozsef Ban. O poveste plină de umor de situaţie despre vajnicii oameni din Oaș, care își petrec majoritatea timpului lucrând în străinătate. Dar care în luna august se întorc acasă.

• Ultima proiecție din ultima zi a caravanei începe la ora 20:40. Brașov 1987. Doi ani prea devreme, documentarea cinematografică semnată de Liviu Tofan, ajunge în atenția publicului arădean ca un caz istoric inedit, rar expus în produsele media contemporane care vorbesc despre Revoluție și antecedentele sale. Un prolog pentru revoluţia ce avea să se întâmple în 1989, noiembrie 1987 a adus cea mai mare mișcare de protest în istoria comunismului român. După repetate tăieri de salarii, oamenii din Brașov au ieșit în stradă, în număr estimat de 10.000, și au strigat pentru prima dată “Jos Ceaușescu!”.

Un trailer puteti vedea AICI.

____________________

Caravana Docuart sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești de calitate în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.
Caravana Docuart reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Programul complet al caravanei il puteti vedea pe caravana.docuart.ro.

Organizator: Asociația Docuart
Cofinanțat: CNC, UCIN
CineGhid este partener media al Caravanei Docuart Arad 2019!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *