BIFF 2020: Program, bilete şi film cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche și Ethan Hawke (VIDEO)

BIFF 2020 în aer liber, între 27 august – 3 septembrie, cu acces gratuit pentru aproape toate filmele

Anul acesta, se împlinește o veche dorință a echipei de organizare a Festivalului Internaţional de Film București și anume secțiunea Films 4 Kids. O ocazie care se adresează unei noi categorii de public, pe lângă cel tradițional al BIFF, și anume publicul foarte tânăr format din copii, adolescenți și familii.

Proiecțiile din cadrul secțiunii Films 4 Kids se vor desfășura într-un loc inedit, la un cinema de tip acoperiş deschis, la Opera Comică pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16). Această locație nu este întâmplător aleasă, deoarece este o instituție de cultură unică în lume, prin segmentul de public căruia i se adresează, ce încearcă să îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi printr-o mulțime de proiecte extraordinare.

Deoarece BIFF îşi doreşte să contribuie la extrem de necesara cultură cinematografică reală a celor mici și să încurajeze familiile să participe la activități în aer liber în această perioadă dificilă, cu sprijinul partenerilor, intrarea la proiecțiile din cadrul Film 4 Kids este gratuită, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Mai mult, după proiecția filmelor, Opera Comică pentru Copii vă invită să rămâneți în același loc pentru a privi stele, planete și sateliți prin telescop, gratuit, în cadrul activității Observatorul OCC.

Trei filme emoționante, foarte apreciate pe plan internațional, îi vor încânta pe cei mici, dar și pe cei mari, în weekend-ul 28-30 august 2020. Au în comun forța, curajul și prietenia, valori care ne dorim să inspire și să călăuzească publicul BIFF:

Călătoria fantastică a Maronei (Marona’s Fantastic Tale | 2019 | TRAILER), ajuns la Oscarurile din luna februarie pe lista scurtă, este inclus și în Competiția BIFF 2020, iar despre el puteţi afla mai multe în articolul anterior dedicat ediţiei din acest an a BIFF.

• Guillaume Maidatchevsky, regizorul lui Ailo’s Journey (Ailo: Aventuri în Laponia | 2018 | TRAILER) – o experiență cinematografică ce combină filmul documentar cu cel de aventuri – ne introduce în atmosfera friguroasă scandinavă, chiar și în luna august. Un ren nou-născut și vulnerabil, Ailo, trebuie să depășească provocările care îi stau în calea primului său an de viață, în peisajele uimitoare ale Laponiei.

• Într-un film de animație plin de subînțeles, La Tortue rouge (Ţestoasa roşie / The Red Turtle | 2016) este povestea momentelor marcante din viața unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insula tropicală populată de țestoase, crabi și păsări. Spectatorii sunt încurajați să se identifice cu personajul principal și să descopere pe cont propriu semnificația ascunsă a parabolei. Regizat de Michael Dudok de Wit, filmul a fost premiat la Cannes şi a fost nominalizat la Oscar.

Programul complet al festivalului este şi el disponibil, iar biletele pot fi achiziționate de pe Eventbook.ro, având valoarea de 0, respectiv 16 lei! BIFF menţine şi anul acesta tradiţia biletelor în valoare de 0 lei, pentru un acces cât mai larg la filmele de mare calitate, 12 dintre ele având astfel acces gratuit:

• Gala de Închidere a ediției a XVI-a BIFF va avea loc pe 2 septembrie, ora 19:30, la Cinema Muzeul Țăranului. După anunțarea câștigătorilor și acordarea premiilor oferite de ICR, veți putea urmări în premiera în România filmul La Verite (The Truth | 2019) – în regia lui Hirokazu Kore-eda, cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche și Ethan Hawke – ce a deschis cea mai recentă ediţie a Festivalului de la Veneția.

Nu rataţi nici celelalte filme deja anunţate în selecţia Festivalului Internaţional de Film București de anul acesta, printre care se numără şi Pinocchio!

BIFF va implementa normele stabilite de autorități și apelează la cooperarea și înțelegere din partea participanților la festival, în vederea desfășurării evenimentului în condiții de siguranță.

Echipa pentru imaginea & vizualurile BIFF de anul acesta e formată din Balint Hajagos, Silviu Antohe, Maria Maxim şi Dan Drăghicescu; machiaj Mimi Cristiana, coafură Cristian Stoica.

Mai multe detalii pe site-ul BIFF.com.ro și pe pagină de Facebook Bucharest International Film Festival.

Festivalul este organizat de Fundația Charta, sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Radu.
Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.
Sprijinit de: CNC, ICR

Parteneri: Cinema Muzeul Țăranului Român, Grădina cu Filme Cinema & More creart, Opera Comică pentru Copii, Ambasada Republicii Coreea în România, KOFIC (Korean Film Council), Crama Histria, PATER, La Mama, Olympus Dairy, Valvis Holding – Aqua Carpatica, BMW Group Romania, Zăganu, PINK STRIPE Group, Almost Ready, CREDIDAM
Parteneri tradiționali: Independența Film, Bad Unicorn, DHL, UCIN, Eventbook

CineGhid este partener media al BIFF 2020!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *