Actorul Ethan Hawke vine la American Independent Film Festival București

foto Ethan Hawke: Sam Jones

Cele mai bune filme indie americane ale anului, în premieră între 15 și 21 septembrie, la prima ediție a festivalului

De patru ori nominalizat la Premiile Oscar, indragitul si fermecatorul Ethan Hawke (care a putut fi vazut recent pe marile ecrane de la noi in Valerian and the City of a Thousand Planets) este invitatul special al primei ediții American Independent Film Festival, care are loc între 15 și 21 septembrie 2017, la CinemaPRO și Cinemateca Eforie din București. Actorul va dialoga (!) cu publicul din capitală, pe 21 septembrie, la CinemaPRO, la finalul proiecției speciale a filmului Before the Devil Knows You’re Dead, în regia lui Sidney Lumet, în care joacă alături de regretatul Philip Seymour Hoffman.

Conform organizatorilor (ca amanunt de culise, va spunem ca e cam aceeasi echipa care se ocupa si de Les Films de Cannes), “pornind de la tradiția marilor filme narative americane, American Independent Film Festival își propune să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, titluri apreciate de critică și prezentate în circuitul marilor festivaluri”. Prima ediţie American Independent Film Festival include deci proiecţii de film, discuții cu invitaţi speciali și secțiunea Focus Ethan Hawke. În cadrul acestei secțiuni, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze în premieră în România cele mai recente filme din portofoliul actorului – Maudie (regia Aisling Walsh), o poveste de dragoste disfuncțională bazată pe fapte reale, selectionata anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin, în care Hawke joacă alături de foarte talentata actrita britanica Sally Hawkins, și Born to Be Blue (regia Robert Budreau), o dramă biografică despre celebrul trompetist Chet Baker. Secțiunea va fi completată de celebrele Boyhood, de Richard Linklater – Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015 sau Before Midnight (din celebra serie Before), tot în regia lui Richard Linklater, cu un scenariu scris de regizor împreună cu Ethan Hawke și July Delpy (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat). Before the Devil Knows You’re Dead va închide festivalul pe 21 septembrie, la CinemaPRO, în prezența actorului!


ACTUALIZARE: Ethan Hawke, pe langa sesiunea de intrebari de dupa filmul din 21, ora 19:00, va fi prezent pentru a introduce personal si Born to Be Blue (19 septembrie, 21:00, CinemaPRO), precum si Boyhood, pe 20 septembrie, de la ora 19:15, tot la CinemaPRO!


Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe filmedefestival.ro/american-independent-ff şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.

Prețul unui bilet este 15 RON. Biletele vor putea fi achiziționate din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV), sediile Eventim (București: B-dul I.C.Bratianu 6, incinta CinemaPRO și Cluj-Napoca: Alexandru Vaida-Voevod 53B – Iulius Mall), dar şi online pe www.eventim.ro!