Trei zile de Les Films de Cannes a Arad. Regizorul Antonio Piazza invitat

Ediția Les Films de Cannes a Arad se va desfășura între 20 și 22 octombrie, la Cinema ARTA, ce va gazdui sapte proiectii

La opt luni după iniţierea programului de filme de artă la cinematograful arădean omonim, cele mai importante filme de gen ale anului vor rula şi în Arad pe marele ecran! Printre surprizele pregătite pentru cinefilii arădeni se vor număra trei zile de filme premiate în 2017 la Cannes, inclusiv câștigătorul Palme d’Or, The Square, regia Ruben Ostlund, cat si proiecția specială a filmului Sicilian Ghost Story, regia Fabio Grassadonia si Antonio Piazza, în prezenţa regizorului Antonio Piazza, care va participa la o sesiune de intrebari deschisa publicului.

Intrarea la proiecţii se va realiza pe bază de bilet sau pe baza unui abonament care permite accesul la toate proiecţiile din cadrul festivalului. Biletele şi abonamentele pot fi achiziționate de la Cafeneaua Literara Joy’s sau înainte de începerea proiecţiilor la Cinema ARTA. Preţ bilete: 10 lei normal (adult); 7 lei redus (elev, student şi pensionar). Preţ abonamente: 45 lei normal (adult); 35 lei redus (elev, student şi pensionar). Programul complet al Les Films de Cannes a Arad este disponibil pe filmedefestival.ro.

Filmul Sicilian Ghost Story a deschis anul acesta secțiunea Semaine de la Critique de la Cannes și va fi proiectat în prima zi a festivalului. În 22 octombrie, în cea de-a treia şi ultima zi a festivalului va avea loc proiecţia filmului sudez The Square, câștigătorul Premiului Palme d’Or pentru cel mai bun film, în 2017.

Arădenii vor avea ocazia de a viziona de asemenea şi You Were Never Really Here, care a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu şi cea mai bună interpretare masculină (Joaquin Phoenix), precum şi filmul câştigător al premiului juriului (Loveless/Nelyubov). Vor mai fi proiectate si peliculele Good Time, Jupiter’s Moon si L’atelier!

Si nu uitati, anul acesta, pe langa editia a 8-a de la Bucuresti, Les Films de Cannes vor mai fi si la: Brașov (ultimele doua zile de desfasurare!), Timișoara, Iași si Suceava.

Les Films de Cannes este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului, si este susținut de Renault.
Parteneri ai editiei locale Arad: Centrul Municipal de Cultură Arad şi Asociaţia CitiZenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *