„Tata mută munții”, din 23 iulie în peste 20 de orașe din țară

Tata mută munții, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Daniel Sandu, va avea premiera națională pe 23 iulie

Filmul (TRAILER) va putea fi văzut în cinematografele din peste 20 de orașe din țară. Astfel spectatorii din București, Alexandria, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Focșani, Iași, Neptun, Oradea, Petroșani, Piatra Neamț, Reșița, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Vama Veche și Vaslui vor putea vedea pe marile ecrane din orașul lor filmul produs de Mobra Films, începând de săptămâna viitoare.

Mai mult, echipa Tata mută munții se va întâlni cu publicul după următorul program:
• 19 iulie: București, Cinema Elvira Popescu, ora 19:30
• 23 iulie: Piatra Neamț, Cinema Mon Amour, 20:00
• 24 iulie: Târgu Mureș, Cinema Arta, 19:00
• 25 iulie: Cluj-Napoca, în cadrul TIFF
• 27 iulie: Brașov, Cinema One, 19:00
• 28 iulie: Buzău, Happy Cinema, 19:00
• 29 iulie: Focșani, Happy Cinema, 19:30
• 30 iulie: Vaslui, Happy Cinema, 18:30
• 30 iulie: Bacău, Happy Cinema, 19:30
• 30 iulie: Botoșani, Happy Cinema, 19:00
• 30 iulie: Suceava, Sala Cinema Modern a Teatrului Matei Vișniec, 19:00
• 31 iulie: Vama Veche, Plaja de Carte, 21:30
• 1 august: Neptun, Grădina de Vară, 21:30
În zilele ce urmează vor fi anunțate și alte orașe în care specatorii se vor întâlni cu realizatorii filmului.

“Este un suspans plin de emoție, cu personaje cu care veți empatiza, le veți judeca, vă veți revolta împotriva lor, dar nu veți putea să nu le dați dreptate, fiecăruia în parte, indiferent cu cine veți ajunge să solidarizați” spune Tudor Reu, producătorul executiv al filmului.

Din distribuție fac parte actorii Adrian Titieni, Elena Purea, Valeriu Andriuță, Tudor Smoleanu, Judith State, Radu Botar, Cristian Bota, Bogdan Nechifor sau Virgil Aioanei, iar scenariul este semnat de Daniel Sandu.

Tata mută munții surprinde momentul în care Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Acesta se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

“Povestea pe muchie de cuțit a unui om puternic și influent – trecut însă acum de vârsta a doua – care se confruntă cu o situație limită în creierii munților și se aruncă cu capul înainte într-o periculoasă operațiune de salvare, ar trebui să atragă iubitorii de acțiune și aventură – totodată și grație ritmului care te lasă fără suflare” scria despre Tata mută munții prestigioasa publicație The Hollywood Reporter, imediat după premiera mondială de la Shanghai, China.

Imaginea filmului îi aparține lui Tudor Vladimir Panduru, scenografia Simonei Pădurețu, muzica lui Petre Ioan Bog, iar montajul lui Mircea Olteanu.

Inspirat dintr-o întâmplare reală și filmat în 4K, Tata mută munții a fost realizat cu sprijinul CNC România, în coproducție cu Film i Vast, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions, TVR și susținut prin Programul MEDIA Europa Creativă.

În România, filmul este distribuit de Voodoo Films și va putea fi văzut în cinematografe începând din 23 iulie.
· Pe site-ul VoodooFilms.ro va fi afișat programul complet al proiecțiilor din fiecare oraș
· Mai multe detalii pe pagina de Facebook Tata mută munții

Parteneri: Dacin Sara

CineGhid este partener media al acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *