Străjerii Deltei intră în acțiune la cinema, din 1 aprilie

Avanpremiera Străjerii Deltei pe 1 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului

Pelicula de aventuri Străjerii Deltei readuce în peisajul cinematografic din România producțiile destinate copiilor. Povestea îmbină peripețiile cu lecțiile de ecologie și supraviețuire.

Aventura, distracția și încercarea micilor ecologiști de a salva natura și de a o proteja de cei care încearcă să-i facă rău, reprezintă punctele cheie ale producției, ce continuă povestea din primul film, lansat în 2018, în care copiii se aflau într-o tabără la munte. De data aceasta, tabăra se mută în Delta Dunării.

Aflați într-o tabără de ecologizare în Delta Dunării, micii temerari învață, pe lângă lecțiile de inițiere în caiac și de supraviețuire în natură, cum să contribuie la salubrizarea și la ecologizarea rezervației biosferei, aflată încă din 1991 în patrimoniul mondial UNESCO.

Un grup de opt copii se desprinde de restul taberei și descoperă niște braconieri care pescuiau folosind curent electric, procedeu periculos și extrem de dăunător. Curajoși, dar și stârniți de ironiile și de remarcile răutăcioase ale braconierilor, micii eroi – un fel de ”Cireșarii” moderni – pornesc într-o adevărată operațiune specială, dar și foarte periculoasă!

Din distribuție fac parte actorii Florentina Țilea și Vasile Calofir, în roluri de pedagogi, Cristian Păpușoiu, fost concurent MasterChef România, în rolul bucătarului, Viorel Păunescu, Elias Ferkin și Ionuț Achivoaie, în rolurile braconierilor.

Străjerii Deltei a însemnat continuarea unei aventuri, începute cu câțiva ani înainte, când am filmat primul Străjerii, în munți. Delta este o provocare pentru oricine, cu atât mai mult a fost pentru noi, deoarece am stat împreună 3 săptămâni, ca într-o comunitate, ne-am gospodărit, am fost părinți pentru unii copii, prieteni și parteneri pe platoul de filmare” – spune actorul Elias Ferkin.

În regia lui Liviu Mărghidan, filmul Străjerii Deltei (TRAILER) reprezintă, mai cu seamă, un imbold spre a păstra curat și primitor mediul în care trăim, nu numai pentru cei mici – ci mai ales pentru cei mari, un îndemn de a ne îndrepta privirea către lucrurile bune care contează cu adevărat.

Filmul a avut premiera absolută anul trecut la TIFF Transilvania!

Avanpremiera de gală Străjerii Deltei, însoțită de activități speciale, este planificată pentru data de 1 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului. Programul evenimentului cuprinde prezentarea unor instalații și spații interactive de joacă și zone foto pentru copii și părinți, proiecția filmului și prezentarea echipei. În curtea de la Muzeul Țăranului Român, va fi recreată o microdeltă cu lotcă, stufăriș și nuferi. Luând în considerare mesajele filmului de protejare a naturii, conservare a Deltei Dunării și oprirea braconajului, realizatorii filmului vor recrea, în curtea și spațiul cinematografului, Delta, cu flora, fauna și tradițiile ei, pentru 10 zile, în inima Bucureștiului.

Filmul va rula începând din 1 aprilie la București, Bistrița (Dacia – Centru Cultural), Slobozia (Casa de Cultură) și în țară. Programul detaliat poate fi consultat AICI.

Străjerii Deltei este distribuit de Follow Art Distribution.

CineGhid este partener media al acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.