Mame paralele, cel mai nou film Pedro Almodovar, la cinema din 1 aprilie

Mame paralele / Madres paralelas, cu Penelope Cruz în rol principal și două nominalizări la Oscar

Lungmetrajul Mame paralele / Madres paralelas, scris şi regizat de Pedro Almodovar, cu Penelope Cruz, Milena Smit sau Rossy de Palma în distribuţie, va avea premiera în cinematografele din România pe 1 aprilie.

Prezentat în premieră internațională în deschiderea celei mai recente ediții a Festivalului de Film de la Veneția,  Mame paralele (TRAILER) i-a adus lui Penelope Cruz prestigiosul Coppa Volpi pentru cea mai bună actriță, dar și o nominalizare la Oscarurile 2022.

Janis (Penelope Cruz) și Ana (Milena Smit), două femei singure, care au rămas întâmplător gravide, se întâlnesc pe coridorul spitalului în care urmează să nască. Janis, o femeie de vârstă mijlocie, nu are regrete și se simte împlinită. Ana, în schimb, foarte tânără, este speriată și se căiește. Puținele cuvinte – pe care cele două femei le schimbă de-a lungul orelor de așteptare – creează între ele o legătură strânsă, pe care destinul o va complica, iar  viețile lor se vor schimba iremediabil.

Catalogat de publicația britanică The Guardian drept o experiență emoțională intensă, Mame paralele vorbește despre familie, strămoşi, maternitate imperfectă, memorie și adevăr istoric.

Pedro Almodovar, autorul filmului, a început să lucreze la scenariu încă din anii ’90: în 1999, în timpul turneului de promovare pentru Totul despre mama mea / Todo sobre mi madre, i-a propus lui Penelope Cruz rolul tinerei Ana, iar 10 ani mai târziu a plasat un afiș cu titlul filmului, într-o scenă din Îmbrățisări frânte / Los abrazos rotos. În timpul pandemiei, a rescris scenariul, iar filmările au avut loc în prima parte a lui 2021.

Deși conține elemente specifice melodramei, am decis încă din faza de scenariu că Mame paralele va fi o dramă intensă, greu de jucat și cu o protagonistă departe de a fi un model de urmat, dar care tocmai din acest motiv mă atrage. Janis este cel mai dificil rol pe care Penelope Cruz a trebuit să-l joace vreodată, cu sau fără mine, și probabil și cel mai dureros. Rezultatul este splendid, Penelope a dat, ca de obicei, tot ce era mai bun. Alături de ea, tânăra Milena Smit devine marea revelație a acestui film. Puritatea și inocența personajului ei (Ana), accentuează partea întunecată a lui Janis.” – spune Pedro Almodovar.

Mame paralele / Madres paralelas este cel de-al 22-lea lungmetraj semnat de Pedro Almodovar. Producătorul filmului este Agustin Almodovar, director de imagine Jose Luis Alcaine, cu care Almodovar a mai lucrat și la Dolor y gloria sau Volver, iar muzica este semnată de Alberto Iglesias, nominalizat la Oscarurile 2022 pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Filmul va fi proiectat începând din 1 aprilie la București și în țară. Programul detaliat poate fi consultat AICI.

Mame paralele este distribuit de Independența Film.

CineGhid este partener media al acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *