“Stejarul și locuitorii săi”, mai aproape de inima naturii, din 14 aprilie

Stejarul și locuitorii săi, un film documentar care ne duce mai aproape de inima naturii, intră în cinematografe

O nouă producție din Franța se pregătește să ajungă pe marile ecrane din România, începând cu data de 14 aprilie. În regia lui Laurent Charbonnier și a lui Michel Seydoux, doi cineaști emblematici pentru industria de documentar despre natură, Stejarul și locuitorii săi / Le Chene este un film despre universul unui stejar în vârstă de 210 ani și importanța sa pentru toate vietățile pentru care el înseamnă acasă.

Filmul (TRAILER) este distribuit în cinematografele din România de Independența Film.

Filmările au durat un an și jumătate, iar găsirea copacului aproape 100 de zile. O secvență de urmărire a unei păsări din film, lungă de 80 de secunde, este rezultatul a peste 15 zile de filmări.

Stejarul și locuitorii săi, o mică bijuterie dedicată naturii, e menită să-i aducă pe cei curioși mai aproape de lucrurile pe care nu le pot vedea cu ochiul liber, atunci când fac o simplă plimbare prin pădure. Odată ajuns în sala de cinema, spectatorul e purtat într-o călătorie prin viața unui stejar și a animăluțelor care locuiesc în preajma lui, pe parcursul celor patru anotimpuri.

Distribuția inedită alcătuită din veverițe, gărgărițe de ghindă, vrăbiuțe, furnici sau șoricei de câmp le-a permis creatorilor acestui film să se apropie foarte mult, încât să putem observa cum lumea lor se desfășoară de la rădăcina acestui copac maiestuos până în vârful său. Stejarul le oferă hrană, adăpost și protecție.

Copacii, în special stejarul, pot avea o semnificație deosebită și ne pot influența prin ceea ce simbolizează existența lor. Ne-au trebuit zece ani pentru a dezvolta această idee și pentru ajunge la un proiect de o asemenea magnitudine”, a mărturisit Laurent Charbonnier, co-regizor la Stejarul și locuitorii săi.

Scenariul e semnat de Michel Fessler, multiplu nominalizat la Oscaruri și câștigător al prestigiosului trofeu pentru Calea împăratului (March of the Penguins), desemnat în 2006 cel mai bun film documentar.

În film, sunetele naturii se completează perfect cu coloana sonoră spectaculoasă compusă special de Cyrille Aufort.

Stejarul și locuitorii săi este un film documentar de aventuri, pentru toată familia. A avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și a fost nominalizat la premiile Cesar.

A fost odată ca niciodată un stejar, devenit regele pădurii. Stejarul din film e mare acum și are peste 17 metri înălțime. Stejarii ating de regulă vârste de peste 500 de ani, iar în unele cazuri chiar de aproape 1000!

În Franța, Stejarul și locuitorii săi / Le Chene a vândut peste 160.000 de bilete doar la cinema.

Stejarul și locuitorii săi poate fi văzut începând din 14 aprilie, la București, Bistrița (Dacia – Centru Cultural), Miercurea Ciuc (Cinema Csiki Mozi), Botoșani (Cinema Unirea) și în țară. Programul detaliat poate fi consultat AICI.

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

2 thoughts on ““Stejarul și locuitorii săi”, mai aproape de inima naturii, din 14 aprilie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *