Recomandari ArteKino Festival 1-31 decembrie 2019, cu acces gratuit online (VIDEO)

ArteKino, festivalul online al filmului european, se desfășoară până pe 31 decembrie

Fii în centrul acestui eveniment interactiv și în totalitate gratuit și poți avea oportunitatea să votezi Premiul Publicului și să câștigi o excursie la Festivalul de Film de la Locarno din 2020!

Încă de la înfiinţarea sa, în 1991, celebrul post TV european ARTE a susţinut un set comun de valori europene, punând mare preţ pe imaginaţie şi pluralism. Tocmai de aceea, de câţiva ani, ARTE ține să să-și caute publicul acolo unde îl găsește cel mai probabil: pe rețele digitale. Festivalul online ArteKino, lansat în 2016 este reprezentativ pentru ambiția ARTE de a promova bogăția cinemaului artistic european și a o răspândi în folosul unui public tot mai numeros. ArteKino este totodata si unul dintre puţinele festivaluri online de film din Europa!

În 2019, la cea de-a 4-a ediție, ArteKino prezintă o selecție de 10 filme europene, disponibile gratuit, realizate de tineri regizori şi regizoare, accesibile în 10 limbi (română, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză, maghiară, poloneză şi ucraineană), în 45 de țări europene. Cele zece lungmetraje, dintre care șapte filme de debut, povestesc, în felul lor, despre zece țări, zece limbi și zece culturi. Ele confirmă formidabila diversitate a Europei, unită dar și mai bogată prin diferențele sale, rezistând tentației de a se închide în identități naționale. Festivalul a fost creat dintr-o inițiativă ARTE — prin Fundația ArteKino, cu sprijinul MEDIA – Europa Creativă și al sponsorilor privați.

Vor fi acordate două premii (ce vor atinge un total de 30.000 €): utilizatorii de internet vor putea vota pentru Premiul Publicului, iar Premiul Juriului Tinerilor va fi acordat pentru prima oară, fiind ales de tineri europeni cu vârste între 18 şi 25 de ani.

Singurul film românesc selecţionat în ediţiile de până acum ale ArteKino a fost Inimi cicatrizate — regia Radu Jude!

Subtitrarea în limba română se poate activa din meniul din dreapta jos disponibil la fiecare link al filmului respectiv.

RECOMANDĂRI ArteKino 2019:

🔘 Stitches / Savovi     ► ➽ LINK vizionare
2019 | regia Miroslav Terzic

Bazat pe întâmplări reale, tulburătoarea dramă psihologică spune povestea unei femei care crede cu tărie că bebeluşul ei a fost răpit la naştere, deşi i s-a spus vreme de peste 20 de ani că nu a trăit. Este un subiect recent care a fost de mare interes în Serbia!

*premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin
*selecţionat la premiile Academiei Europene de Film 2019

🔘 Selfie     ► ➽ LINK vizionare
2019 | r. Agostino Ferrente

Violenţa poliţiei şi umbra ameninţătoare a Mafiei încă planează peste Italia de azi. Doi adolescenţi napoletani se autoportretizează şi documentează împrejurimile cu ajutorul telefoanelor mobile, acolo unde în vara anului 2014 Davide, în vârstă de 16 ani, a fost împușcat mortal de un polițist care l-a confundat cu un prizonier evadat.

*selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin
*nominalizat la premiile Academiei Europene de Film 2019

🔘 Normal     ► ➽ LINK vizionare
2019 | r. Adele Tulli

Cu o privire panoramică de la copilărie până la vârsta maturității, filmul redă cu o claritate uluitoare și incitantă absurditatea normelor de gen; norme rigide impuse de societatea nu de azi, ci mai degrabă de alaltăieri, norme care taie aripi, care distrug şanse pentru viitorii adulţi. O călătorie vizuală răscolitoare prin normele de gen din societatea contemporană, focusată asupra elementelor cu caracter ușor grotesc, straniu din viața de zi cu zi, maturizarea tinerilor în masculi alfa, căsătoria ca soluţie ideală pentru viitoarele femei. În final, parcă nici nu mai poți să ai încredere în ceea ce este ‘normal‘.

*selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

🔘 Psychobitch     ► ➽ LINK vizionare
2019 | r. Martin Lund

La 15 ani, Frida este resemnată în a fi ‘oaia neagră‘ a clasei. În această lume sub auspiciile ‘Generaţiei Perfecte‘, toți copii din școală sunt de acord: Frida e atât de ciudată. Marius face cam tot ce poate să fie un elev exemplar. Când cei doi sunt desemnați parteneri de studiu, pentru el e o oportunitate de a demonstra tuturor ce tip grozav este. Dar Frida nu are de gând să lase lucrurile aşa cu băiatul de aur al clasei… Este istoria unei întâlniri neașteptate între cel mai bun elev din clasă și o fată psihotică și rebelă, spusă cu tandrețe, umor și provocare, într-un mod foarte sensibil și foarte actual.

*selecţionat la Festivalul de la Tallinn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *