Câștigătorul Palme d’Or Cannes 2022, Triangle of Sadness, din 11 noiembrie (VIDEO)

Triunghiul tristeții, câștigătorul Palme d’Or, poate fi văzut din 11 noiembrie

Triunghiul tristeții / Triangle of Sadness, o spumoasă satiră despre ipocrizie, lăcomie și putere, realizată de Ruben Ostlund – regizorul The Square și Force majeure / Turist – va fi distribuit în cinematografele noastre, din 11 noiembrie, de Independența Film. Un film cu lideri de opinie, miliardari în jacuzzi și foarte multă șampanie, care în mai a câștigat Palme d’Or la Cannes, avându-i în distribuție pe Woody Harrelson, Harris Dickinson, Charlbi Dean și Zlatko Buric.

Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitați într-o croazieră de lux pentru oameni super-bogați, dar de o moralitate îndoielnică. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar și un alcoolic care citează din Marx și care este chiar căpitanul navei (Woody Harrelson). Ceea ce la început părea poza perfectă de Instagram se transformă într-un spectacol grotesc.

Triangle of Sadness (TRAILER) este primul film de limbă engleză al lui Ruben Ostlund, care și-a găsit inspirația atât în experiențe personale, cum este campania la care a lucrat pentru o marcă de lux a unui prieten de-al lui, precum și din poveștile din lumea modei, împărtășite de partenera sa de viață, fotograf.

Titlul filmului își are rădăcinile tot în industria modei, termenul de „triangle of sadness” referindu-se la ridul dintre sprâncene, ascuns de unii cu botox, care în suedeză se numește „rid de necaz” și reprezintă în cazul celor afectați rezultatul greutăților întâlnite în viață.

Filmat parțial în Grecia, pe insula Evia, și cu câteva exterioare turnate pe Christina O, vechiul iaht al lui Onassis – unde în anii ’60 și ’70 s-au perindat oameni puternici și faimoși precum Winston Churchill, John F. Kennedy, Frank Sinatra, Elizabeth Taylor sau John Wayne – Triangle of Sadness vorbește despre roluri și clase sociale, despre frumusețe ca monedă de schimb și despre inegalitatea de gen.

Treaba cu Ostlund este că te face să râzi, dar te pune și pe gânduri. Este o precizie meticuloasă în felul în care construiește și execută scenele (…) Indiferent ce subiect tratează, suntem obligați să vedem lumea dintr-un punct de vedere diferit”, scriu cei de la Variety.

Absolut dezechilibrat în cel mai bun mod cu putință, garantat că-ţi va stârni suficiente hohote de râs” – Alysha Prasad pentru One Room with a View.

Filmul a mai fost laureat la Cannes şi cu Prix CST de l’Artiste-Technicien și tocmai ce a primit și patru nominalizări la “Oscarurile europene” – premiile Academiei Europene de Film 2022 din 10 decembrie – inclusiv pentru Filmul european al anului!

Triunghiul tristeții va fi proiectat începând din 11 noiembrie, la București, Târgoviște (Cinema Independența) și în țară. Programul detaliat poate fi consultat AICI.

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.