“Minari” și alte cinci premiere, din 23 iunie la AIFF 5. Biletele în vânzare (VIDEO)

Toate încasările AIFF 2021 din bilete sunt donate

S-au pus în vânzare biletele pentru American Independent Film Festival! Cea de-a 5-a ediție a festivalului are loc anul acesta între 23 și 27 iunie la Cinema Muzeul Țăranului și Food Hood, și va aduce în fața spectatorilor cele mai noi producții de film american independent, fiind, pentru multe dintre ele, ocazia unică de a le vedea pe un ecran mare.

Din programul deja publicat, poate fi ales filmul Minari cu Youn Yuh-jung distinsă cu Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, și devenită ultra cunoscută datorită discursului său de acceptare al premiului Academiei Americane de Film, adresat în prima parte direct lui 😀 Brad Pitt, Lorelei – Premiul Juriului în cadrul Deauville Film Festival sau The Assistant, cel mai nou film al regizoarei Kitty Green, „puternic – într-o manieră ciudată și înspăimântătoare” așa cum titra Vanity Fair.

🎬 „Un portret de familie uimitor de intim, universal prin tandrețea sa” (Associated Press), Minari urmărește povestea unor americani de origine coreeană care se mută la o fermă din Arkansas, în căutarea propriului lor vis american. În toiul provocărilor aduse de noua viață, cuplul descoperă rezistența incontestabilă a familiei și ceea ce înseamnă cu adevărat o casă. Filmul ce va fi proiectat în premieră națională la AIFF 5 „îți va frânge inima, doar pentru a o recompune mai puternică decât înainte” (The Boston Globe).

🎬 Lorelei este o fabulă a clasei muncitoare despre un motociclist, o sirenă și trei nuanțe de albastru, primul film de lungmetraj al regizoarei Sabrina Doyle, apreciată de critica americană de film pentru inteligența emoțională pe care o transpune în munca sa. Film Inquiry scria despre debutul său că „îți smulge inima din piept”, iar Eye on Films îl cataloga ca fiind „un film care apreciază valoarea fanteziei în cele mai sumbre circumstanțe”.

🎬 În selecția de anul acesta a AIFF, se regăsește și primul lungmetraj de ficțiune al regizoarei Kitty Green, care are la activ o serie de filme documentare ce au făcut înconjurul lumii, fiind proiectate în peste 140 de țări. The Assistant surprinde momentul în care Jane, proaspăt absolventă care aspiră să ajungă producător de film, obține locul de muncă ideal – asistentă a unui mogul din showbiz. Pe măsură ce Jane își urmează rutina zilnică la birou, devine din ce în ce mai conștientă de abuzul care colorează insidios fiecare aspect al zilei sale de muncă, o acumulare de elemente negative pe care Jane decide să le confrunte doar ca să descopere adevărata forță a sistemului în care a intrat.
Prezentat la Sundance, filmul are o putere extraordinară de a polariza atenția, iar Julia Garner – actrița din rolul principal – „livrează pe ecran un curs de actorie în sine” (IndieWire).

Între 23 și 27 iunie la Cinema Muzeul Țăranului vor mai fi proiectate și Judas and the Black Messiah, premiat cu Oscar, Falling (regia Viggo Mortensen), The Nest (r. Sean Durkin), Living in Oblivion sau American Movie, iar la Food Hood: Blood Simple (r. Joel & Ethan Coen), Slacker (r. Richard Linklater), Stranger than Paradise (r. Jim Jarmusch), toate aceastea din urmă parte a secțiunii  «ICONIC DEBUTS» și, desigur, filmul omagiat anul acesta pe vizualul festivalului, Bonnie and Clyde, regizat de Arthur Penn.

Programul proiecțiilor și detalii despre bilete, filme și evenimentele din festival găsiţi pe filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival. Intrarea la toate proiecțiile de la Food Hood este liberă, în limita locurilor disponibile.

Asociația Cinemascop donează toate încasările care îi revin din biletele vândute pentru filmele din această ediție către programele educaționale, vocaționale, de nutriție, sănătate și artistice de la Casa Bună, care vizează comunitățile vulnerabile din Ferentari, Jilava și județul Argeș.

American Independent Film Festival 5 este organizat de Asociația Cinemascop, cu sprijinul Banca Transilvania și este un proiect cultural finanțat de Ministerului Culturii.
Parteneri: Catena, Europa Cinemas, DACIN SARA, Food Hood, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Eventbook

CineGhid este partener media al American Independent Film Festival 2021.

2 thoughts on ““Minari” și alte cinci premiere, din 23 iunie la AIFF 5. Biletele în vânzare (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *