AIFF 2021 online: Senzaţii tari cu primele filme americane turnate în România (VIDEO)

Vampiri vintage și demoni însetați de sânge, la AIFF 5, pentru amatorii de senzaţii tari din întreaga țară

Din 23 iunie, vampirii și demonii din secțiunea «FRIGHT@MIDNIGHTFOCUS FULL MOON FEATURES» pun stăpânire pe casele cinefililor la cea de-a 5-a ediție a American Independent Film Festival, în cadrul programului online ce va instaura spaima și printre cei mai curajoși împătimiți de film 👿

„Pentru ediția de anul acesta am decis să punem în lumină o legătură mai puțin cunoscută între industria de film din SUA și cea din țara noastră. La începutul anilor ’90, producătorul hollywoodian Charles Band a adus în România deja celebrul său mod extravagant de a face film de categorie B, realizând astfel prima producție americană din țară, împreună cu regizorul de film Ted Nicolaou și cu directorul de imagine Vlad Păunescu. O abordare proaspătă și originală a filmului de gen cu vampiri, Subspecies din 1991, avea să devină primul episod al seriei de cult Subspecies, devenită legendară pentru fani, și începutul unei colaborări de un deceniu între Full Moon Features și Castel Film” spune Andrei Tănăsescu – curatorul acestei secțiuni a festivalului.

Cu o bucurie aproape maniacală și plini de nerăbdare, numărăm clipele până când vom putea să reexperimentăm trei dintre producțiile Full Moon Features: Subspecies (1991), Bloodstone: Subspecies II (1993) și Dark Angel: The Ascent (1994). Pregătiți-vă pentru o secțiune de toată spaima a festivalului, trei zile în care vampiri și demoni tânjesc după putere și independență, prin pădurile seducător de întunecate și pe străzile slab luminate ale României.

Pasionații vor putea vedea online cele trei producții, până târziu în noapte, din confortul propriilor case cu sunete mai mult sau mai puțin explicabile, cu parchet scârțâind sau ferestre care se trântesc din cauza adierilor de vânt întâmplătoare sau nu. Spectatorii sunt provocaţi la un maraton pe care doar cei mai curajoși dintre ei îl vor putea termina.

• În Subspecies, maleficul vampir Radu se întoarce în orașul său natal Prejnar, după ani petrecuți în exil. El fură de la tatăl său prețioasa piatră sângerie din care se spune că picură sângele sfinților, și îl ucide fără milă pe acesta. Între timp, două studente americane fac echipă cu o localnică pentru a studia cultura locală. Radu devine atras de tinere, însă problemele încep când fratele lui, Stephan, le ajută. Unul dintre rolurile principale este jucat de cunoscuta actriţă română Irina Movilă!

• Continuarea filmului din 1991, Bloodstone: Subspecies II prezintă povestea unei femei care a devenit vampir și care încearcă să scape de maleficul Radu. Ea fură la rândul ei piatra sângerie, iar acum vampirul este pe urmele ei pentru a o recupera. Între timp, sora femeii vine în România pentru a-i salva sufletul, însă poate fi prea târziu…

• În Dark Angel: The Ascent o altă femeie reușește, de data asta, să scape din iad. Proaspăt ieșită din grotescul subteran, cu o sete nestăvilită de răzbunare, aceasta decide să-i pedepsească pe păcătosi, însă se întâmplă ceva total neașteptat: se îndrăgostește.

Ca în orice poveste, cele trei zile negre înțesate de întâmplări și creaturi malefice se vor încheia, iar spectatorii AIFF 5 vor avea inedita ocazie de a-l întâlni, tot online, pe Ted Nicolaou – regizorul primelor două filme din această secţiune, care le va răspunde întrebărilor și-i va introduce în povestea plină de mister din spatele camerelor. Discuția va fi moderată de Andrei Tănăsescu și va avea loc sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 17:00, via Zoom, live pe pagina de Facebook a festivalului.

Cele trei filme vor fi disponibile în toată țara, pe platforma Eventbook.ro, de unde spectatorii pot achiziționa bilete și pentru celelalte proiecții fizice din cadrul American Independent Film Festival.

Nu uitaţi că între 23 și 27 iunie la Cinema Muzeul Țăranului vor fi proiectate și Judas and the Black Messiah, premiat cu Oscar, Falling (regia Viggo Mortensen), The Nest (r. Sean Durkin), Minari, şi el premiat în aprilie cu Oscar, Lorelei (r. Sabrina Doyle), The Assistant (r. Kitty Green), Living in Oblivion sau American Movie, iar la Food Hood: Blood Simple (r. Joel & Ethan Coen), Slacker (r. Richard Linklater), Stranger than Paradise (r. Jim Jarmusch), toate aceastea din urmă parte a secțiunii «ICONIC DEBUTS» și, desigur, filmul omagiat anul acesta pe vizualul festivalului, Bonnie and Clyde, regizat de Arthur Penn.

Programul proiecțiilor și alte detalii găsiţi pe filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.

American Independent Film Festival 5 este organizat de Asociația Cinemascop, cu sprijinul Banca Transilvania și este un proiect cultural finanțat de Ministerului Culturii.
Parteneri: Catena, Europa Cinemas, DACIN SARA, Food Hood, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Eventbook

CineGhid este partener media al American Independent Film Festival 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *