“Inocentul”, plin de caviar, cu și de Louis Garrel, din 21 aprilie

Inocentul / L’Innocent, un film Louis Garrel, din 21 aprilie la cinema

Inocentul / L’Innocent, filmul lui Louis Garrel, pe care starul cinematografiei franceze l-a scris, regizat și în care joacă alături de Roschdy Zem și Noemie Merlant, este o comedie plină de sensibilitate, despre un jaf înfăptuit în familie. Filmul, inspirat de evenimente din viața autorului, va avea premiera în cinematografele noastre din 21 aprilie.

Abel (Louis Garrel) intră în panică atunci când află că mama sa în vârstă de 60 de ani, Sylvie (Anouk Griberg), vrea să se căsătorească cu un fost deținut (Roschdy Zem). Sprijinit de Clemence (Noemie Merlant), cea mai bună prietenă a lui, va face tot ce-i stă în putere ca să o protejeze. Dar o întâlnire cu Michel, noul său tată vitreg, i-ar putea oferi lui Abel noi perspective.

Inocentul / L’Innocent este inspirat parțial de povestea reală a mamei lui Louis Garrel, actrița și regizoarea Brigitte Sy, care a ținut cursuri de actorie în închisori și care s-a îndrăgostit de unul dintre deținuți, realizând un film despre această poveste în 2010, intitluat Les Mains libres.

Când am început să scriu scenariul, m-am gândit la chestii autobiografice. Pentru că mama mea chiar s-a căsătorit cu un tip în închisoare. Dar nu am vrut să fac o cronică, o relatare a acestui fapt. Nu am vrut să fac un film naturalist despre această anecdotă. A devenit o anecdotă pentru că nu sunt poet. Sunt actor, știi? Așa că, de la început, am știut că vreau să mă joc cu genuri diferite – să trec de la un film cu jafuri la o comedie romantică și apoi la o cronică de familie, între mamă și fiu” – spune Louis Garrel.

Cu o distribuție remarcabilă, în care alături de Louis Garrel (Redutabil, The Dreamers) se regăsesc Roschdy Zem (Ancheta unui scandal de stat, Roubaix une lumiere) și Noemie Merlant (Mi iubita mon amour, Portretul unei femei în flăcări), Inocentul / L’Innocent a avut premiera internațională anul trecut la Cannes.

Filmul (TRAILER) a câștigat premiile pentru Cea mai bună actriță în rol secundar (Noemie Merlant) și Cel mai bun scenariu original la cea mai recentă ediție a trofeelor Cesar, “Oscarurile” Franței.

Inocentul / L’Innocent a fost descris de The New York Times drept „o poveste umanistă cu un înveliș amuzant și puternic la fel ca muzica de pe coloana sonoră”, „ciudat, emoționant și amuzant de bine jucat” – RogerEbert.com, sau „primul film de la Cannes 2022 care mi-a dat acel râs cu dureri de burtă și zvâcniri de genunchi, de care aveam atât de mult nevoie” – Deadline Hollywood.

Filmul este distribuit în România de Indepedența Film. A mai fost selecţionat și la San Sebastian, iar în Franța a vândut peste 725.000 de bilete doar la cinema.

Inocentul / L’Innocent va fi proiectat începând din 21 aprilie, la București, ClujNapoca, Bistrița (Dacia – Centru Cultural), Botoșani (Cinema Unirea) și în țară. Programul detaliat poate fi consultat AICI.

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *