Filmele româneşti de la Anim’est 2017 (29 septembrie – 8 octombrie)

Pentru prima dată, doua scurtmetraje românești în competiția internațională la Anim’est

Competiția de scurtmetraj internațional reunește anul acesta 49 de filme dintre care juriul va alege câștigătorul Trofeului Anim’est. Pentru prima dată, două scurtmetraje românești sunt înscrise în această secțiune: Splendida Moarte Accident / The Blissful Accidental Death, în regia lui Sergiu Negulici, care a obținut Premiul “Jean-Luc Xiberras” pentru debut la Festivalul de la Annecy, și Cel mai bun client / Best Customer, în regia lui Serghei Chiviriga. Începând de anul acesta, Anim’est intră în rândul festivalurilor internaționale ale căror filme câștigătoare se înscriu automat pe lista lungă de nominalizări la premiul Oscar, votată de membrii Academiei Americane de Film, fiind singurul festival de film din România care se bucură de acest statut. Astfel, doua filme românești au din start sansa lor sa ajunga la celebra ceremonie, drumul incepand la Anim’est!

De altfel, cele doua scurtmetraje românești din competiția internațională sunt incluse si in competitia românească de scurtmetraj. Competitia românească de la Anim’est poate fi vizionata la Cinemateca Eforie, miercuri, 4 octombrie, ora 20:30 sau joi, 5 octombrie, ora 14:30, incluzand urmatoarele filme:

Angelus | Regizor: Valentin Eliseu, România, 2017
Bubble | Regizor: Lokodi Melinda, România, 2016
Cel mai bun client | Regizor: Serghei Chiviriga, România, 2017
Christmas of ’95 | Regizor: Vlad M. Acatincăi, România, 2016
Cord | Regizor: Ioachim Stroe, România, 2017
Dochia şi Traian | Regizor: Amalia Vornicu, România, 2016
Glass Fish | Regizor: Alexandru Andrei Roșu, România, 2017
Nu mor caii când vor câinii | Regizor: Cristian Radu, România, 2017
Panta rhei | Regizor: Varga Zeteny, România, 2016
Snooze | Regizor: Iris-Nicole Arsu, România, 2017
Splendida moarte accident | Regizor: Sergiu Negulici, România, 2017
The Path | Regizor: Valentin Osadcii & Stefania Balocco, România & Italia, 2017

Animusic Night, una dintre cele mai îndrăgite seri din agenda Anim’est, va aduna la Expirat – Halele Carol cele mai bune videoclipuri animate lansate recent, însoțite de un concert Coma, una dintre trupele consacrate de rock alternativ de la noi. Noaptea de muzică și animație are loc anul acesta joi, pe 5 octombrie, iar între cele patru videoclipuri româneşti înscrise în competiție se regăsesc cele ale unor muzicieni autohtoni precum Smiley, Deliric sau Silent Strike:

“Flori de plastic” – Smiley | Regizor: Claudia Ilea, România, 2017
“Mâine” – Deliric & Silent Strike feat. EM | Regizor: Paul Mureşan, România, 2016
“Burn the Waters” – Temple Invisible | Regizor: Mihai Păcurar, România, 2017
“Papers” – yesyes | Regizor: Gabor Balazs, România, 2016

În plus, publicul prezent la Animusic Night va avea ocazia să vadă, în premieră, videoclipul piesei Montagne Russe, realizat toamna aceasta în cadrul Animation Worksheep. Piesa se regăsește pe Orizont, cel mai recent album Coma, lansat în 2016.

Cea de-a douăsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2017 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvira Popescu, Centrul CINETic, Expirat Halele Carol și Apollo111. Biletele pot fi achiziționate de pe siteul eventbook.ro și vor fi disponibile, de asemenea, în Cinemateca Eforie și Cinema Elvira Popescu pe toată perioada festivalului.

Anim’est e singurul festival din România la care filmul ce obține Trofeul festivalului castiga automat dreptul de a fi propus direct pe lista celor selectate pentru Premiile Oscar, la secțiunea scurtmetraj de animație.

Pentru programul complet al festivalului si mai multe amanunte va sta la dispozitie site-ul oficial al festivalului: animest.ro. Partener principal Anim’est: Old Mout. Parteneri Anim’est: Groupama, HBO, Veneris, AVIS Rent a Car, Les Ateliers Nomad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *