Filmele care fac legatura intre primul Blade Runner si cel nou (VIDEO)

foto: YouTube

Trei filme au fost lansate pentru a explora evenimentele care au loc în perioada de 30 de ani dintre povestea din Blade Runner și cea noua din Blade Runner 2049

Cele trei sunt filme de scurtmetraj, ceea ce ne face mult mai usoara misiunea de dinainte de a vedea Blade Runner 2049 la cinema (pentru ca merita din toate punctele de vedere sa fie vizionat pe ecran mare!), bineînțeles presupunand ca deja ati vazut primul Blade Runner, lansat in 1982. Daca nu, atunci trebuie sa stiti ca cel nou continua povestea precedentului. Iar intre ele avem perioada 2019-2049 ce este prezentata in cele trei scurtmetraje.

Scurtmetrajele nu au fost lansate in ordine cronologica (28 septembrie, 30 august, 16 septembrie 2017), dar mai jos le puteti vedea, evident, conform firescului narativ.

Blade Runner Black Out 2022, este un film de animatie, regizat de Shinichiro Watanabe, care semneaza si scenariul. Veti vedea ca filmul este introdus, ca si urmatoarele doua, de altfel, de canadianul Denis Villeneuve (Prisoners, Arrival), regizorul lui Blade Runner 2049.

2036: Nexus Dawn este regizat de Luke Scott (al carui tata, celebrul Ridley Scott, a regizat primul Blade Runner si este producator executiv la cel nou), dupa un scenariu al lui Hampton Fancher si Michael Greenand (scenaristii Blade Runner 2049). In acest al doilea scurtmetraj, de fictiune de asta data, il puteti vedea pe Jared Leto!

2048: Nowhere to Run, regizat tot de Luke Scott, si cu un scenariu al acelorasi Hampton Fancher si Michael Greenand, il are in rol principal pe Dave Bautista, pe care il revedem in Blade Runner 2049.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *